25 факта за 5 от най-известните острови в света

  • 10 ноември 2016 16:51

  • 4473
  • 0
25 факта за 5 от най-известните острови в света
©

Знаете ли кое е единственото място на планетата, на което расте палмата Коко де Мер? Или пък коя е земята на подправките? Има една държава в света, в която кучетата са незаконни - коя е тя?

Следващите 25 факта за 5 от най-популярните острови на планетата ще ви дадат отговор както на тези, така и на много други любопитни въпроси:

Занзибар

Занзибар е автономна част от Танзания. Той се състои от два основни острова – Унгуджа (Занзибар) и Пемба, както и от множество по-малки парчета земя, разпръснати из океана. Тук е земята на подправките. От Занзибар идва 90% от карамфила в света през ХІХ век. Днес на острова се отглеждат още и индийско орехче, канела, черен пипер и шафран.

Един от най-известните хотели в Занзибар, разположен край остров Пемба, предлага спални под водата. Петзвездният лукс е с цена от 1500 долара на вечер. Един от най-известните ресторанти в света също се намира в Занзибар. Това е The Rock. Представлява малка скала в океана, до която можете да отидете пеша по време на отлив, но не и при прилив. Малко хора знаят, че в столицата на Занзибар – Стоун таун, е роден и отрасъл великият Фреди Меркюри. Днес туристите се тълпят в родната му къща, която е пълна с портрети и грамофонни плочи.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
4473 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини