Близките до нас градове, които си заслужава да посетите - част II

  • 19 ноември 2015 10:21

  • 3719
  • 0
Близките до нас градове, които си заслужава да посетите - част II
©

"Човекът е човек, само когато е на път", със сигурност сте чували този цитат поне веднъж в живота си. Ние сме на същото мнение, защото пътуването е от онези удоволствия, които облагородяват, дават свобода на духа...

Наближават коледните и новогодишни празници и всички ние се чудим каква екскурзия да си измислим, за да сменим традиционните места за почивка с нещо по-различно. Затова днес ви предлагаме няколко градове недалеч от нас, които да посетите с минимални средства:

Солун, Гърция

Градът е изключително зелен и просторен със своите широки улици, паркове и площади. Стари къщи и неокласически сгради стоят рамо до рамо с модерните конструкции. Хората са по нашенски гостоприемни и топли, като градът е популярен и със страхотната си кухня - никой не може да устои на вкусните сладки и пайове. Не пропускайте да посетите някоя от многото таверни, предлагащи традиционни гръцки ястия. Сред най-известните забележителности на Солун са Бялата кула, църквата Св. Димитър, градската крепостна стена, арката на Галерий, ротондата Св. Георги и др. Градът е добре устроен, с големи площади (Св. София, Аристотелис) и широки булеварди (Александър Велики).

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

woman.bg
3719 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини