Аржентинците са най-крадливите пътешественици

  • 04 юни 2015 12:41

  • 1014
  • 0
Аржентинците са най-крадливите пътешественици
©
Аржентинците са най-крадливите туристи, сочи ново проучване, проведено от световен сайт за хотели сред 5000 души от 28 държави, съобщава в. "Преса", позовавайки се на британския в. „Телеграф“.
 
Изследването разкрива, че 73% от гражданите на южноамериканската страна са склонни, когато са на почивка в чужбина, да задигнат вещи от мястото, в което са отседнали. Доста крадливи се оказват също сингапурците и испанците, които се нареждат съответно втори и трети в непрестижната класация. 71% от гражданите на азиатската държава и 70% от туристите от Иберийския полуостров си тръгват от почивка с „нова придобивка“. Германия и Ирландия допълват първата петица на списъка съответно с 68 и 67% крадливи пътешественици.

В дъното на класацията е Колумбия, като само 31% от нейните граждани са отмъквали чужда вещ по време на почивката си. Без придобивка в повечето случаи си тръгват също датчаните, жителите на Хонконг и южнокорейците. България не е включена в изследването.

Проучването разкрива и кои са най-желаните вещи от чуждите туристи. Това са кърпи, батерии, лампи, храни и напитки, прибори, рамки за снимки и картини, чайници, книги, сред които и Библията, и дори завеси. Тоалетните принадлежности не са включени в списъка на най-крадените вещи, тъй като по думите на хотелиерите така или иначе всеки турист си тръгвал с тях.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1014 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини