Белите плажове на Сибир (видео)

  • 14 януари 2015 14:47

  • 3512
  • 1
Белите плажове на Сибир (видео)
©

Екстремният туризъм по руски може да означава и много студ. "Белите плажове на Сибир" е един от проектите, чрез който се популяризира начинът на живот в тази обширна територия. "Плажовете" са пространства, побелели от сняг, където ентусиастите сибиряци се снимат с аксесоари, подходящи по-скоро за тропическия климат - изрязани бански костюми, чаши с коктейли, палмови клонки, плажни чадъри.

Проектът е част от рекламна кампания на Руския туристически борд, писа британският "Дейли мейл", но според авторите на инициативата това е скромен проект на приятели, а главните героини на фотосесията са обикновени момичета от Железногорск, а не професионални фотомодели, пише dnevnik.bg.

Сибир не се нуждае от същото количество туристи, каквито привличат топлите страни, смятат авторите на проекта. Според тях снежните простори са красиви, ако се гледат отдалеч, а посещението на Сибир е изпитание, достойно за единици. Тук идват най-смелите пътешественици, които разбират особената му красота, способни са да оценят суровата му естетика и да попият силата на студа.

Инициативата, обединена под мотото "Аз съм сибиряк", популяризира сибирската култура в цял свят, а комерсиалната й част включва разпространение на продукти, "каквито ползват сибиряците" - шапки, ръкавици, анораци, фланелки. Вече е са изчерпани ледените чашки за водка, 690 рубли комплектът. Един от най-скъпите артикули са "мечешките кецове" за 99 хил рубли, снабдени с остри мечешки нокти отпред, които позволяват екстремно изкачване по отвесни повърхности, както гласи рекламата им.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3512 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Д-р

2015.02.02 | 16:21

1
Обикновенни момичета !? Та те са по красиви от всички короновани миски по света !

Добави коментар

Водещи новини