Най-скучните градове в света

  • 07 юли 2014 15:17

  • 4733
  • 2
Най-скучните градове в света
©

Помните ли песента за малки град, в който освен да се влюбиш, просто няма какво да се случи.

В света наистина има такива градове, в които животът тече някак особено унило, твърде бавно или напротив- преминава през тях прекалено бързо, за да спре и да се огледа около себе си:

Виентян (Лаос)

В столицата на Лаос живеят 750 000 жители. Тук няма да станете свидетели на шума и оживения трафик на повечето югоизточни азиатски столица. Напротив ритъмът на живот прилича по-скоро на провинциално предградие.

Главната улица на града е разположена покрай река Меконг. По нея има няколко бара, проститутки и нищо повече.


Санкти Спиритус (Куба)

Ако има град олицетворение на глуха латиноамериканска провинция, това е Санкти Спиритус. Самият град е включен в списъка на ЮНЕСКО, но това е едва ли е помогнало много за оживлението на туризма.

Основно събитие в живота на неговите над 133 000 жители е преминаването на самолета на три дни. Иначе има кино, което никога не работи, и кръчма, пред която се тълпят тези, които няма какво да правят.

Медан (Индонезия)

Едва ли някой си е мислил, че на остров Суматра може да бъде скучно. Но въпреки своите 2 млн. жители, столицата на провинция Суматра е сив, с нищо непривлекателен град.

Стандартът на живот е много по-нисък от средния за страната, което личи от старите автобуси и коли, разбити улици и това че дори по главната улица модерните сгради и светофари се броят на пръсти.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
4733 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
necormesialen

2014.07.29 | 13:53

2
Тези нямат "европейски пограми" да работят по тях като нас, затова са скучни.
софия

2014.07.29 | 13:53

1
то пък тук едни интересни неща....леле

Добави коментар

Водещи новини