Помпей: погребаният град на греха

  • 23 май 2014 13:43

  • 7677
  • 3
Помпей: погребаният град на греха
©

Представете си да живеете в най-богатия град в Римската империя. Ресурсите са неизчерпаеми, заобикаля ви невероятен лукс, като за разлика от други градове през тази епоха, вие разполагате с канализация.

Помпей е бил дом на знатните римляни, можещи да си позволят морския живот на лукс и богатство. В града е имало акведукти – невероятно чудо за този период от историята, които насочвали водата към 25 градски фонтани. Жителите му са се радвали на амфитеатър, най-малко четири обществени бани, много частни резиденции, както и множество фирми, които обслужвали и най-странните вкусове на по-заможните си клиенти.

Улиците на Помпей по това време приличали на инфраструктурата на много съвременни градове. По тях имало оживен трафик, а нощният живот бил на невероятна висота. В този град на греха съществували дори публични домове, както и древна форма на порнография.

Прочети повече и виж снимки ТУК.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
7677 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.05.27 | 19:09

3
не е ли по добре втория мъж да е пред жената а не зад първия мъж? но нали са римляни все пак :)
Spermatozoid

2014.07.02 | 13:39

1
ех момче,не е важно дали еBеш или те еВът,важно е да се води полов живот.Те римляните са го знаели и са се скъсвали от ..............

2014.07.02 | 13:39

2
Акведуктите са грандиозни за времето си и са построени от етруските.А след превземането на Балканите,един римски съвременник пише,че са римляните отивали бедни в Тракия и се връщали богати.

Добави коментар

Водещи новини