Десетте най - добри места за риболов в света

  • 01 септември 2011 09:00

  • 7344
  • 0
Десетте най - добри места за риболов в света
© Internet

Въдица, хвърлена в препълнените със сьомга реки на Шотландия, риболовен излет с раница за жълтоопашата камбала и скумрия в Нюфаундленд, добре изпържена треска в Кейптаун или панирана риба тон в Кобо.

Сайтът www.cheapflights.com представя списък на 10-те най-добри световни риболовни дестинации, в услуга на всеки истински почитател на въдицата, предаде dnevnik.bg.

1. Съдърланд, Шотландия


Риболовът е чудесен начин да се опознае Шотландия, независимо дали се практикува от лодка или от брега. Въпреки че в неделя в Съдърланд риболовът е забранен, все пак  седмицата има още шест дни, в които човек да се наслади на богатите на риба води и на величествената природа.

Районът е известен с изобилието от сьомга и пъстърва, а дневният билет за лов на пъстърва струва 8 евро.

2. Пукет, Тайланд

Дълбоководният риболов е задължителен на остров Пукет в Южен Тайланд. Чистите сини води на Андаманско море са култова дестинация за запалените рибари. На хвърлената стръв тук може да се хване   риба-тон, риба-меч, син или черен марлин, както и множество други морски обитатели.  

Тук са въведени строги правила за освобождаване на хванатия улов, но дори само споменът за риболовното приключение, запечатан на снимка, понякога е в състояние да донесе радост.  

3. Флорида Кийс, САЩ

Ден, прекаран близо тюркоазената вода на плажовете на Южна Флорида върви с Margaritaville на Джими Бъфет и подходящо разредена напитка, твърди специализираното издание. За любителите на риболова обаче те са само отправната точка за Маркеза Кийс, които се намират на 50 км западно от Кий Уест.

Водите на групата острови гъмжат от акули и баракуда. Пътуването до там обаче е трудно - само с лодка или самолет, предупреждават авторите на класацията.

4. Кейптаун, ЮАР

Най-южният африкански град привлича туристите заради вдъхновяващата си и различна култура, а крайбрежните води са магнит за рибарите заради изобилието на риба-тон и други видове.

В пролива Бас, който разделя Виктория от остров Тасмания, вълните често са доста силни и според мнозина, мястото може да е трудно за плаване. Многото видове акули, сред които и акулата-чук, обаче са в по-дълбоките води.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
7344 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини