Палатката лекува безсъние

  • 09 август 2013 09:06

  • 2961
  • 0
Палатката лекува безсъние
©

Сложете край на дългите безсънни нощи в града и излезте на палатка в планината. Така хем ще си починете, хем ще излекувате безсънието си, съветват специалисти, пише в. "Новинар".

Излагането на природна светлина на зазоряване и на здрачаване помага за синхронизирането на вътрешния ни биологичен часовник и така ни позволява да заспим, а след това да се събудим свежи, показва американско изследване. „Нощните птици”, които не обичат да си лягат преди полунощ и обикновено трудно заспиват, сменят напълно режима си, щом отидат на къмпинг, показва проучването.

След една седмица на палатка те заспиват по-рано и се будят по-отпочинали и свежи. "Чрез увеличаването на излагането на слънчева светлина и намаляването на излагането на електрическо осветление през нощта можем да върнем вътрешния ни часовник и да спим както преди, а това улеснява събуждането и бдителността на сутринта", заявил ръководителят на изследването Кенет Райт от университета в Колорадо.

Ако все пак не обичате да лагерувате и предпочитате да прекарате отпуската си у дома или в хотел, вечер гасете всички лампи, телевизори и компютри и стойте повече време на тъмно. Това е сигурен начин организмът ви да разбере, че трябва да заспи.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2961 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини