Черно, Средиземно и Мъртво море са най-полезни за здравето

  • 14 юли 2013 12:55

  • 3724
  • 3
Черно, Средиземно и Мъртво море са най-полезни за здравето
©

Да прекараме лятната си отпуска сред вълните е най-добрият подарък, който можем да направим на тялото си, смятат лекарите. Те препоръчват поне два пъти годишно да отскачаме за по една седмица до плажа.

Според последните научни изследвания разумното излагане на слънце, комбинирано с плуване два пъти дневно, е най-добрата терапия за повечето заболявания и това е рецепта, известна от древността.

Морската вода има изключително мощно възстановяващо и лечебно въздействие върху организма и особено върху кожата. Вълните ни носят голямо количество минерали и микроелементи, които са под формата на соли и разтворени газове – азот, кислород, хелий и др. Те мощно повишават устойчивостта на кожата и тя става по-гладка. Минералите влияят благотворно на кръвообращението ни, обмяната на веществата, имунната система и хормоните. Изпаренията от морската пяна, които вдишваме, прочистват и възстановяват лигавиците на носа и гърлото и действат вълшебно при хронични заболявания на горните дихателни пътища.

Плуването два пъти дневно в морето пък укрепва имунитета и помага на организма да преодолее сам много хронични заболявания. Морската вода съдържа специални микроелементи, които лекуват остеопороза, а това е заболяване, от което страдат голяма част от жените в менопауза. Наличието на калций в нея я прави много мощно средство и при артритни заболявания, а магнезият повлиява на високото кръвно налягане и други заболявания на сърцето.

Таласотерапия

Солта облекчава ставите Солената вода е мощно противовъзпалително средство при редица кожни проблеми и даже подобрява функцията на колагена. Тя прави кожата по-красива и по-млада, защото минералните соли, съдържащи се във водата, помагат за регенерацията на дермалните клетки. Именно затова жените, които живеят край морето, имат по-чиста и опъната кожа от останалите. Солените морски кристали се използват в медицинската козметика за мускулни болки, пилинг, почистване на кожата и редица масажи с цел отпускане на мускулатурата и детоксикация на организма. Промивките с морска сол въздействат отлично при хроничен синузит. Таласотерапията е изключително полезна и при хроничен стрес, преумора, болести на ставите, за укрепване на кръвоносните съдове и имунитета, за избавяне от целулита и т.н. Минералните вещества в морската вода помагат за бързо заздравяване на рани и подобряват състоянието на кожата.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3724 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.08.30 | 09:49

3
Особено Черно море - подбирайте претъпкани плажове в най-големите курорти с големи и посещавани денонощни плажни барове и търсете в близост тръба - лесно ще я намерите, ако не я видите веднага, следвайте обонянието си! Е те там е най-здравословно! От там тече есенцията на живота!

2013.08.30 | 09:49

2
koito ima psoroazis da xodi na cherveno more shte se opravi .

2013.08.30 | 09:49

1
Da pluvame sred laina i urina sushto e mnogo polezno po nasheto chernomorie no tova ste zabravili da go spomenete.

Добави коментар

Водещи новини