Unkai Terrace предлага на посетителите си спираща дъха гледка

  • 21 май 2013 16:48

  • 2766
  • 0
Unkai Terrace предлага на посетителите си спираща дъха гледка
©

В далечна Япония на остров Хокайдо се намира уникалната тераса Ункай (Unkai Terrace)място буквално извисило се сред облаците.

Разположена в курорта Тамаму, терасата е едно от най-атрактивните места там. Директно кацнала на върха на планината, над реещите се отдолу облаци, тя предлага на посетителите си спираща дъха гледка.

В превод "ункай" означава виж облаците и терасата наистина предлага тази възможност на туристи от цял свят вече години наред. Околността привлича и с горещите минерални извори, пише inews.bg.

Уникалната гледка е възможна благодарение на специфичните климатични особености и разликата в температурата, която се установява само в рамките на няколко часа. На прага между деня и нощта се образува безупречно бяла пелена от облаци на планинския район.

До преди известно време райската гледка е била достъпна за малцина, но след като е изградена специална система, вече всички желаещи могат да стигнат до терасата с помощта на лифт.

Пухкавата облачна мъгла примамва мнозина да станат рано, за да наблюдават един незабравим изгрев от Unkai Terracе. Хората спокойно могат да заснемат явлението, а докато се любуват на гледката – да изпият чаша каже или да хапнат топла супа, каквито се предлагат там.

Unkai Terrace е достъпна за туристи по време на летните месеци до късния септември, но дори и за този кратък период морето от облаци може да се наблюдава едва в около 40% от времето.

В мрачни дни мястото е погълнато в мъгла, виеща се по склоновете на планината. Въпреки организаторите на малката екскурзия с лифта са се погрижили да утешат туристите, давайки им картички със снимки на местността в хубаво време.

Даже и да случите на такова, трябва да знаете, че гледката е възможна единствено рано сутрин, а лифтът започва да работи в 8.30 часа, като превозва по четирима души на курс. Така че ако след прочетеното сте решили да си устроите пътешествие до Unkai Terrace, уверете се, че ще настроите алармата на часовника си навреме.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2766 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини