Легендарната рок група Ей Си/Ди Си се завръща за европейско турне след осем години отсъствие

  • 12 февруари 2024 14:19

  • 2968
  • 1
Легендарната рок група Ей Си/Ди Си се завръща за европейско турне след осем години отсъствие
© Getty Images

Ей Си/Ди Си, легендарната хардрок група, отсъстваща от сцената на Стария континент в продължение на осем години, се завръща за европейско турне през 2024 г. с Брайън Джонсън като вокалист, съобщи сайтът на австралийската група в понеделник, цитиран от АФП.

Турнето е планирано да се състои между 17 май и 17 август. Градовете, в които австралийците ще изнесат концерти, са Гелзенкирхен, Мюнхен, Дрезден, Хохенхайм, Щутгарт, Нюрнберг и Хановер (Германия), Реджо Емилия (Италия), Севиля, (Испания), Амстердам (Нидерландия), Виена (Австрия), Цюрих (Швейцария), Лондон (Великобритания), Братислава (Словакия), Десел (Белгия), Париж (Франция) и Дъблин (Ирландия).

Турнето се нарича Power Up на името на последния им студиен албум от 2020 г., който се класира на първо място в около двадесет държави след излизането си.

Брайън Джонсън се включва в турнето, въпреки че през 2016 г. беше заменен на сцената зад микрофона от Аксел Роуз от „Гънс ен Роузис“ заради проблеми със слуха.

76-годишният Брайън Джонсън сега се справя с помощта на най-съвременна слухова апаратура.

Другата знакова фигура в групата е китаристът Ангъс Йънг, 68 г., все още облечен в ретро училищната си униформа. Той е майсторът на рифовете на стандартите Highway To Hell, Thunderstruck и Back In Black.

Лицето на Ей Си/Ди Си също е той. Ангъс Йънг позира на корицата на Highway To Hell (1979) с рога - откритие, което все още се използва 45 години по-късно от сувенирната индустрия, свързана с групата.

Групата е продала общо повече от 200 милиона плочи в своята кариера.

Това европейско турне ще бъде част от 50-годишнината на състава, който изнесе първия си концерт на 31 декември 1973 г. в нощния клуб „Чекърс“ (Checkers) в Сидни, Австралия.

Първият певец, Бон Скот, почина през 1980 г., а Малкълм Йънг - китарист и съосновател, си отиде през 2017 г.

Отиде си основател на AC/DC

Последвайте канала на

Весела Найденова
2968 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.12 | 20:08

1
Иcкaте ли луд ce.кc за 2-3 часа, силни epekции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виa.гpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ce.кc незaбpавим----> use.my/azalfa

Добави коментар

Водещи новини