Графа записа песен с "Мистерията на българските гласове"

  • 07 март 2023 14:53

  • 557
  • 3
Графа записа песен с "Мистерията на българските гласове"
© Булфото архив
Слушай новината Слушай новината

Графа записа песен с "Мистерията на българските гласове". 

"С новия сингъл "Вековна гора" Графа изпраща послания и споделя любовта си към България, като разгръща целия си творчески потенциал и новаторски усет. За епичното звучене на песента огромен принос има участието на прочутия по цял свят женски хор",  разказват от "Монте мюзик".

Във "Вековна гора" Ампов комбинира неравноделен ритъм и електронни звуци, както и семпли с традиционни инструменти - гайда, дудук. Той е автор на музиката, текста, аранжимента и вокалните хорови линии на песента. Сам записва всички китарни и синтезаторни партии. 

Песен на Графа стана хит в Чехия

"Избрах да остана тук, да творя тук, да мечтая тук, да създам семейство тук, защото обичам страната си. Благодарен съм, че се докоснах до таланта и професионализма на диригента Дора Христова и Мистерията на българските гласове", казва Графа.

Идеята за визуализацията на видеоклипа и неговата реализация са на режисьора Драго Шолев, който изучава нарастващата роля на изкуствения интелект в създаването на видеопродукции. Ритъмът, тепмото и структурата на песента идеално пасват на идеята му за създаване на визуализация с помощта на най-новите програми с изкуствен интелект, допълват от "Монте мюзик".

Екипът на "Зографик филмс" работи два месеца и използва общо 10 различни вида софтуер - четири класически програми за видео постпродукция и шест AI инструмента, за да предаде алтернативна вселена, в която се срещат традицията и бъдещето, натуралното и синтетичното, естественото и свръхестественото, разказват от екипа на продукцията. Образите на Графа и "Мистерията на българските гласове" също са генерирани от изкуствения интелект.

Песента "Вековна гора" е пилотен сингъл от предстоящия едноименен албум на Влади Ампов-Графа. 

Мая Йорданова
557 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2023.03.07 | 22:00

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

2023.03.07 | 15:56

2
МАХНЕТЕ ВСИЧКИ СПЕЙСОВЕ, ЗА ДА НИ ОТКРИЕТЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯТЕ С НАС ВЕЧЕ СМЕ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ НАД 4500 ФЕНА ПОДКРЕПЯТ ДНЛ ФЕНТЪЗИ И ЗАПОЧВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ НАГРАДИ ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ С НАС ! F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

2023.03.07 | 15:12

1
Ужас какво лице , от родителите си е взел най лошите им черти

Добави коментар

Водещи новини