Дуа Липа: Нямам търпение да пея в Прищина

  • 04 август 2022 21:15

  • 4422
  • 1
Дуа Липа: Нямам търпение да пея в Прищина
© Getty Images (архив)

Международният музикален фестивал "Слънчев хълм" започва тази вечер в парк "Гермия" в Прищина, предаде специално за БТА агенция КосоваПрес.

В четвъртък вечерта ще гостува световноизвестната певица от косоварски произход Дуа Липа. Тя изрази гордостта си от организирането на този фестивал в Прищина. Преди началото на фестивала тя каза, че няма търпение да се появи пред косовската публика. Междувременно баща ѝ Дукаджин Липа подчерта, че не е доволен, че тази година "Слънчев хълм" ще се проведе в парк "Гермия".

Певицата Дуа Липа благодари на всички за подкрепата и възможността за този фестивал, на който ще се изявят много световни артисти. Липа не даде подробности за представянето си, но каза, че очаква с нетърпение да пее пред косовската публика.

Много съм горда да бъда тук и да имам възможността да участвам, цял ден бях съсредоточена само върху изпълнението, така че се надявам да ви хареса и да се забавлявате много тази вечер. Благодаря много, страхотно е да си у дома, в моята страна, това е голяма мечта... Много е хубаво чувството да дойдеш и да свириш в Прищина, няма по-добро чувство. Вече се наслаждавам на енергията, която ми давате. Така че очаквам с нетърпение да изпитам тези емоции, преди да изляза на сцената, коментира тя.

Бащата на Дуа - Дукаджин - оцени високо подкрепата на Косово и каза, че тази вечер ще започне най-големият фестивал в региона с най-големите имена на съвременната музика.

Дуа Липа е най-излъчваната британска певица

Липа подчерта, че очаква повече от 25 хиляди души да участват в този фестивал.

Не знам точния брой, но в тазгодишното издание прогнозираме, че ще има някъде над 25 000 души, за съжаление имахме възможност да направим фестивал с над 40 000 души, но имаме ограничено пространство, това е най-голямото издание досега, сподели той.

Дуа Липа разкри, че подготвя нов албум

Той повтори, че не е доволен, че този фестивал се провежда в парк "Гермия".

Не искахме да правим фестивала в Гермия. Защото освен градския парк, това е и най-трудното място за организиране на фестивал от такъв мащаб. Без помощта на полицията би било невъзможно. За всички, които искат да дойдат на фестивала, това е най-охраняваното и безопасно място в региона през следващите четири дни, каза Липа.

Липа разкритикува и политиците, като ги обвини, че не са изпълнили обещанията си.

По време на пресконференцията беше подписано споразумение между кмета на Прищина, Дуа и Дукаджин Липа за създаването на фондация "Слънчев хълм".

Сърби скочиха на Дуа Липа

Кметът на Прищина Перпарим Рама каза, че столицата, въпреки ограниченията за свободното движение на гражданите, се е превърнала в творчески и иновативен център.

Фестивалът "Слънчев хълм" ще продължи четири дни и това е третото издание, което се провежда в Прищина.

Последвайте канала на

Novini.bg
4422 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
MNENIE

2022.08.04 | 23:13

1
ALBANSKO-MUSULMANSKI BOKLUK

Добави коментар

Водещи новини