Седем чуждестранни формации участват тази година в джазфеста в Банско

  • 23 юли 2021 13:19

  • 831
  • 0
Седем чуждестранни формации участват тази година в джазфеста в Банско
© pixabay

Седем са чуждестранните формации, които участват тази година в джазфеста в Банско, съобщават организаторите.

Първото международно участие е на 8 август - на една от най-популярните групи в Република Северна Македония - "Фолтин". Музикантите ще въвлекат аудиторията в своето "електро-акустично псевдоемигрантско кабаре", в което музиката е трудна за дефиниране, звучи непредсказуемо и предизвикателно, на моменти е дори сюрреалистична и пълна с изненади, коментират организаторите.

На 9 август излиза Human Touch - гръцкото трио, което в своята богата биография има редица съвместни участия с Милчо Левиев и Вики Алмазиду.

Българско-сръбският проект "Девет" ще бъде представен на 10 август. Стилът на музикантите е изграден върху мотиви от различни страни, вплетени в джаз музициране. На сцената ще излезе и бившата беквокалистка на Хосе Фелисиано - Йелена Кристич.

На 11 август гостуват сръбско-австрийското дуо "Вила Мадалена" и триото "Билал Караман" от Турция.

В последните два дни от джазфеста ще се включат сръбският бенд "Васил Хаджиманов" - на 13 август, и една от румънските джазикони - Теодора Броди (14 август).

Както писа БТА, откриването на фестивала е на 7 август с "Дами пеят джаз" на Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева. До 14 август общо над 15 български изпълнители и групи ще излязат на сцената. Сред имената са Веселин Койчев, Васил Спасов, Вики Алмазиду, Вили Стоянов Бенд с участието на Стефка Оникян, Ангел Заберски, Васил Петров, Теодосий Спасов, Хилда Казасян.

Борислава Борисова
831 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини