С "Оскарите в музиката" ще бъдат открити летните музикални празници в Бургас

  • 04 юни 2021 14:03

  • 474
  • 0
С "Оскарите в музиката" ще бъдат открити летните музикални празници в Бургас
© bulphoto (архив)

С концертния спектакъл "Оскарите в музиката" ще бъде открито четиринайстото издание на летните музикални празници "Емил Чакъров" в Бургас, съобщиха от Държавната опера в града, чието ръководство заедно с местната община са организатори на празниците.

Те ще се проведат в Летния театър; откриването ще е на 8 юни, от 20,30 часа.

Щур празник за децата на Асеновград в Градския парк

В програмата са включени оперни гали, концертни спектакли, детска постановка, танцова гала. На 8 юни ще бъдат изпълнени музикални хитове, звучали в холивудски продукции, наградени от филмовата академия със статуетка "Оскар".

Зад диригентския пулт на концертния спектакъл "Оскарите в музиката" ще застане маестро Левон Манукян. В рамките на празниците е включена и операта за деца от Александър Йосифов "Пинокио". Режисурата, сценографията, костюмите и пластиката на постановка са на Денис Иванов.

На сцената на Летният театър солисти, оркестър, хор и балет на Държавната опера в Бургас ще представят "Йохан Щраус гала", с диригент Цанислав Петков и концерт- майстор Ваня Златева, както и оперната гала "Вива Пучини" и танцова гала, с участие на Марта Петкова, примабалерина на Софийската опера и балет. За последния ден на юни е придвиден концерт "Цигулката в киното".

Музикалните празници в Бургас ще продължат до края на месец август.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
474 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини