Български музикантки с награди от Париж и Москва

  • 22 декември 2020 15:17

  • 528
  • 1
Български музикантки с награди от Париж и Москва
© Evro sound

Виртуозното дуо се нарежда до победителите през годините в различните категории, като носителя на Оскар и Грами композитор и пианист Мишел Льогран. Това съобщиха продуцентите на двете музикантки.

Цигуларката Зорница Иларионова спечели три награди дни преди Рождество Христово на престижни конкурси в Русия и Франция. Първа награда на Международния конкурс за млади изпълнители в Москва, в категория до 35 - годишна възраст и първа награда в категория Камерна музика в сътрудничество с талантливата пианистка Мартина Табакова. Конкурсът във Франция „Леополд Белан“, Париж също отличи брилянтното дуо с Първа награда с безпрецедентно единодушие от журито. Заради пандемията от Ковид 19, тази година те се проведоха онлайн.

Престижният Международен конкурс "Леополд Белан" в Париж е с богати традиции и история, която продължава вече 94 години. От основаването си през 1926г., сред победителите през годините в различните категории са били знаменитости като композитора Оливие Месиен, носителя на Оскар и Грами композитор и пианист Мишел Льогран, цигуларя и диригент Огустен Дюме.

При конкуренция от участници от цял свят, младите изпълнителки бяха отличени с единодушие от журито с престижната награда в категория "Камерна музика".

Легендарният пианист Андрей Гаврилов вече е в София

Междувременно церемонията на наградите "Музикант на годината" на Българско национално радио е отменена за втори път поради пандемията. Зорница Иларионова трябваше да получи своя приз  „Музикант на годината“ в категория  “Активна творческа дейност“ и заедно с Мартина Табакова да получат и наградата "Ансамбъл на годината" за 2020-та година.

Припомняме, че миналия месец Зорница Иларионова грабна Grand Prix наградата на Международния конкурс за млади изпълнители в Охрид, Македония, която й дава възможността да изнесе рецитал на фестивала “Concerti del Tempietto” в Рим през следващата 2021 година.

Последвайте канала на

Novini.bg
528 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Aнджел Карузо

2020.12.28 | 02:47

1
Премиера Борисов може да бръкне в чекмеджето си и да направи голямо дарение за тези талантливи музикантки. Но той предпочита да прави дарения на враговете на България със ваксина за ковид 19 без да се допита до народа. Съседната държава не спира с анти българска пропаганда. Те го плюват, но той мисли че дъжд го вали. Освен това позволява да се внасят отровни отпадаци от Европа и превърна страната ни в бунище като отрови въздуха, водата и почвата. За тези шпионски действия трябва да бъде съден от ''Правосъдието''. Ако няма кой да го осъди, то дано Господ свърши това.

Добави коментар

Водещи новини