Възпитаник на Кралската консерватория в Брюксел ще свири празнично в Добрич

  • 09 септември 2020 14:27

  • 326
  • 0
Възпитаник на Кралската консерватория в Брюксел ще свири празнично в Добрич
© pixabay

Възпитаникът на Кралската консерватория в Брюксел Иван Керековски ще свири празнично в Деня на Добрич - 25 септември.

За концерта на младия пианист под наслова "От Бетховен до Владигеров" съдейства Министерството на културата, съобщават от общината.

Дете-чудо написа валс за изолацията, призовавайки хората да си останат вкъщи

Кметството на Брюксел присъжда на талантливия българин през 2012 година престижната награда "Вокасио" - стипендия за музика, учредена през 1963 г. Иван Керековски изнася по време на следването си солови и камерни концерти в Брюж, Брюксел, Антверпен, а след дипломирането си се представя с програми в България и Европа, припомнят от общината.

Младият пианист е носител на награди от "Виенска класика", "Лист-Барток", "Млади виртуози" и други конкурси за пиано и камерна музика. Участва в редица фестивали, както и в майсторските класове на Емил Наумов във Франция, Имре Роман в Унгария, Пол Бадура-Шкода в Белгия и на ансамбъл "Модерн" в Австрия. В клавирния рецитал, който ще събере публиката в Огледалната зала "Нели Божкова", са включени "Единадесет багатели.Опус 119" на Бетховен, "Утринни напеви.

Опус 133" на Шуман, "Три интермеции. Опус 117" на Брамс. Призничният концерт ще завърши с творби на Панчо Владигеров - "Три кратки пиеси. Опус 64", и "Четири пиеси.Опус 65". Входът за проявата е безплатен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
326 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини