Цигуларят Васко Василев откри националното си турне в Плевен

  • 11 ноември 2019 11:21

  • 475
  • 0
Цигуларят Васко Василев откри националното си турне в Плевен
© Булфото

С виртуозно изпълнение на музика, пълна със слънце и енергия, световноизвестният наш цигулар Васко Василев откри снощи в Плевен новото си национално турне.

За ентусиазираната публика той изпълни няколко биса, като два пъти зарадва почитателите си с новата българска творба в репертоара си - "Криво хоро" на Петко Радев.

Васко Василев каза, че е избрал програмата да бъде с творби, които са "супервиртуозни за цигулката - трудни, но хубави, и познати на публиката". "Топла музика, която зарежда мен, публиката и музикантите. Тя е пълна със слънце и с витамини", отбеляза инструменталистът.

Той призна, че турнето му започва на 10 ноември - датата, която бележи началото на промените в България, съвсем случайно, но приема това за късмет.

"България е прекрасна страна. Аз обичам България, трудно ми е да кажа нещо лошо за моята страна. Даже и нещата, които не са чак толкова красиви, на мен ми харесват", е категоричен Васко Василев. Колкото повече пътувам из нея виждам нови зали, нови неща - всичко е по-хубаво, казва цигуларят. Смята, че никога не му е достатъчно времето, когато се завръща в България, но за щастие през последните четири-пет години е успявал във всяка от тях да реализира турне или поне концерт в София. "Тази година имаме лукса да направим турне из цяла България. Наше задължение е младите хора да харесат класиката - да я обикнат така, както аз я обичам", коментира Васко Василев.

На въпрос именитият цигулар отговори, че е записал изпълнението на цигулката в новата песен на Лили ИвановаЛили Иванова Лили Иванова е родена в гр. Кубрат. Завършила е медицински техникум във Варна, а по-късно работи "Севдана", поканен от Живко Петров. "Записът е направен във Валенсия. Това е толкова красива песен, че нямаше нужда да съм в България", разкри музикантът и уточни, че ако Лили го покани, ще дойде да бъдат заедно на една сцена.

В Плевен билетите за концерта му бяха изкупени четири месеца преди събитието, а вечерта след концерта бяха изкупени новият му албум "Passion Flamenca" и автобиографичната му книга, като хората се подредиха на опашка, за да си вземат автограф от изпълнителя.

Веднага след края на турнето си в България, прочутият цигулар пътува за Токио, където започват новите му гастроли.

Последвайте канала на

Novini.bg
475 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини