Фънк музиката ще доминира на 22-я Джаз Фестивал в Банско

Фънк музиката ще доминира на 22-о издание на международния Джаз Фестивала в Банско това лято, съобщи в Националния пресклуб на БТА, Емил Илиев - създател и организатор на фестивала. Събитието ще се състой между 6 и 10 август на сцената на площад "Н.Вапцаров" в планинското градче.

В първата фестивална вечер публиката ще може да се наслади на легендата и икона на фънк и соул музиката, саксофониста Масео Паркър, който пристига у нас с целия си състав. Масео Паркър е работил дълги години с Джеймс Браун, Рей Чарлс, Ред Хот Чили Пепърс, Принс и Джордж Клинтън. На сцената Масео изразява най-добре себе си, а безкрайната му енергия и страст завладяват всяка публика, разказа за него Емил Илиев. В списъка със звездни гости на джаз фестивала в Банско са и китаристката, певица и композитор Малина Мой, барабаниста, продуцент и композитор на някои от най-великите фънк и R'n'B групи Джамал Томас, който ще свири със своя бенд, както и британската суинг банда Ray Gelato & The Giants.

Васил Петров, Камелия Тодорова и Биг бенд Благоевград с диригент Борис Янев ще открият събитието на 6 август, а на следващия ден публиката ще види за пръв път на фестивала в Банско младата певица и композитор Лина Никол заедно с музикантите от Лайв Бенд, които ще представят своя авторска музика, както и добре познати парчета с нов аранжимент. Във фънки ритъм ще свирят и момчетата от българската смуут джаз и фюжън група "X Key", чийто китарист Никола Панчев ще е най-младият на сцената на Банско джаз фест. Друго интересно присъствие, което ще е част от програмата, е и група "Спектрум". Родните музиканти ще поднесат на публиката хармония от гласове, която ще завладее всеки, който е способен да почувства красотата на акапелното пеене. Програмата на джаз фестивала в Банско и тази година ще е колоритна и интересна и включва още други изпълнители. Водещи на събитието ще са Кристиана Рангелова и Михаил Топалов.

Коментари

  1. 2019.05.09 | 16:45

    Месец Август винаги е запазен за изключителните изпълнения на джаз в красиво Банско!

  2. 2019.05.09 | 16:04

    Миналата година бях на джаз феста в Банско и много ми хареса. Определено бих повторил, струва си.

  3. 2019.05.09 | 15:22

    Чакам го с нетърпение джаз фестивала, програмата ще е доста интересна, а и в Банско през лятото е приказно. Искам по-бързо да идва август.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Музика

още

Анкета

Слушате ли подкасти?

Слушате ли подкасти?

Избрано от Интернет