Голямото Балканско надсвирване покорява НДК

  • 15 октомври 2013 18:05

  • 1429
  • 0
Голямото Балканско надсвирване покорява НДК
©

Майсторите на импровизации с духови инструменти - музикантите от Бобан и Марко Маркович оркестър" се събират тази вечер в зала 1 на НДК заедно с други музиканти от Източна Европа в Голямото Балканско надсвирване. Познатите с музикалните си изпълнения във филмите на Емир Кустурица сръбски музиканти ще представят за първи път пред българска публика както най-новите си песни, така и стари хитове, предава "Дарик".

Тази вечер НДК ще събере на едно място сръбската група "Бобан и Марко Маркович оркестър", румънците "Фанфаре Чиочарлия" и любимеца на българските меломани Иво Папазов-Ибряма, заедно с танцови формации от няколко балкански страни, за да представят автентичните балкански ритми.

Солистът на сръбската група Марко Маркович разказа повече за предстоящия спектакъл: "Очакваме страхотен концерт. Надяваме се с помощта на публиката да направим истински балкански купон. За мен доказателство за успеха на концерта е, когато видя цялата зала да танцува, сякаш времето е спряло и спектакълът никога няма да свърши".

Сръбската група ще представи и за първи път пред българската публика най-новия си албум "Човек и тромпет".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1429 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини