Продажбите на Ейми в САЩ нараснаха многократно

  • 28 юли 2011 09:12

  • 1073
  • 0
Продажбите на Ейми в САЩ нараснаха многократно
© gettyimages.com

Хиляди фенове на Ейми Уайнхаус в САЩ се насочиха към Rehab, за да чуят отново британската певица, която почина миналата седмица.

Феновете й са купили 50 000 копия на нейни компактдискове през седмицата до 24 юли, спрямо 44 000 броя от албума, продадени през останалите седмици от 2011 година. Албумът й от 2006 година Back to Black", който включва песента Rehab, е бил купен от 37 000 души.

Дебютният й албум от 2003 година Frank е продал 7600 броя. Над 95% от продажбите са били на дигитални копия. Феновете са купили общо 111 000 дигитални песни на Уайнхаус, ръст от 2000% спрямо предишната седмица, по данни на Nielsen SoundScan. Най-търсена е песента Rehab, в която тя пее как е отказала да посещава рехабилитация.

Тялото на покойната изпълнителка беше кремирано след емоционална погребална служба в Лондон. Бащата на звездата - Мич, изнесе трогателна реч по време на погребалната церемония, а последните думи към дъщеря му бяха: "Лека нощ, ангел мой. Спи спокойно. Мама и татко много те обичат". Сред опечалените на церемонията бяха звезди като Кели Озбърн, която носеше бяла роза и пристигна с прическа в екстравагантния стил на Ейми.

След погребалната служба, тялото на певицата беше прехвърлено в близкия крематориум Голдърс Грийн за кремация. Стотици почитатели се събраха пред сградата, за да отдадат последна почит към изпълнителката с феноменални гласови данни.

27-годишната Ейми Уайнхаус беше намерена мъртва в дома си в Лондон на 23 юли след продължителна борба с алкохола и наркотиците. Засега полицията разследва причините за смъртта, която „помогна" на Ейми да влезе в прокълнатия, митичен и зловещ „Клуб 27", отбелязва АФП. В него попадат всички музиканти, починали именно на 27 години.

Последвайте канала на

1073 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини