Pain Of Salvation идват за първи път у нас

  • 19 юли 2011 16:32

  • 639
  • 0
Pain Of Salvation идват за първи път у нас
© Интернет

Бандата идва по покана на ABV Pro и в чест на 10-годишния юбилей на Metal Katehizis.

След отминалата вече 2010-а, отбелязана с вихреното излизане на успешния им албум "Road Salt One", участие в многобройни класации и големия шведски фестивал Melodifestivalen, скандални видеоклипове и последвало турне, включващо шоута в Индия и Южна Америка през 2011, увенчано с триумфалната им поява на френското издание на Hellfest миналия месец, PAIN OF SALVATION разкриха и датата за европейската премиера на "Road Salt Two". Албумът ще излезе на 26-ти септември и ще бъде издаден от InsideOutMusic.

Вече е известна и групата, която ще подгрява на предстоящото турне, което ще мине и през София - това ще са финландците Von Hertzen Brothers. Четвъртият студиен албум на психиделичните рок експериментатори братя Von Hertzen, озаглавен “Stars Aligned”, излезе през март тази година, а предните два “Approach” и “Love Remains The Same” имат златен статус в родната им Финландия и са заемали челните места в националните класации.

Ето как лидерът на PAIN OF SALVATION Daniel Gildenlöw коментира включването им в турнето: “Подбрахме изключително внимателно бандата, с която ще работим на турнето „Road Salt Two” тази есен. Имам желание да представя носителите на Grammy The Von Hertzen Brothers на нашите фенове още откакто чух за пръв път албума им “Love Remains The Same” миналата година и за нас ще е чест те да ни придружават като отваряща банда”.

В допълнение към тези новини от лагера на шведите идва и вестта, че те самите ще бъдат специален гост в голямото турне на метъл иноваторите OPETH, което ще стартира през ноември и включва над 20 дати в западна Европа.

Въпреки изключително натоварения график за края на 2011, това е само началото на голямото турне за "Road Salt Two", което PAIN OF SALVATION вече планират за 2012. Българската публика, обаче, няма да чака дълго, а ще е сред първите в Европа, които ще видят на живо групата почти в самото начало на тяхната обиколка в подкрепа на новия им албум. Дата на концерта в София е 8 октомври, събота, мястото - зала "Юбилейна".

Последвайте канала на

Борислава Борисова
639 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини