Прозрачността и изкуствената кожа определиха тенденциите на Седмицата на модата в Милано

  • 26 февруари 2024 13:00

  • 535
  • 0
Прозрачността и изкуствената кожа определиха тенденциите на Седмицата на модата в Милано
© Getty Images

Прозрачност, изкуствена кожа...на приключилата в неделя Седмица на модата в Милано се откроиха няколко основни тенденции в дамската мода за сезона есен-зима 2024-2025 г., поглед към които предлага АФП. 

Въпреки зимния студ, дизайнери като "Армани", "Прада", "Гучи", "Алберта Ферети" не се поколебаха да заложат на прозрачността. 

На ревюто на "Долче и Габана" супермоделът Наоми Кембъл не беше единствената, която направи впечатление на модния подиум.

Дуото посвети почти цялата си колекция на серия от шикозни визии, вдъхновени от класическия смокинг. 

Прозрачни мастиленочерни копринени поли се съчетаваха със сака в стил "болеро", докато черни блузи бяха комбинирани със сатенени колани и леки пера.

Дързостта доминираше под формата на мрежести рокли, които разкриваха прозрачни черни къси панталони и триъгълни сутиени.

Джорджо Армани заложи на по-нежна визия за колекцията си, която включваше завързани на врата блузи в бебешко синьо, както и някои флорални щампи.

Етичният дебат относно използването на кожа продължи с активистка, която още с началото на дефилетата, поставено от "Фенди", се появи на модния подиум.

"Макс Мара" стана обект на кампания на защитници на правата на животните. 

Дизайнерите обаче показаха възможностите, които предлага изкуствената кожа, независимо дали става въпрос за "Прада", "Дизел", "Емпорио Армани" или "Марни".  

"Марни" представи дефилето си в пещера от папиемаше в присъствието на Йе (известен преди като Кание Уест) и съпругата му Бианка Ченсори, наблягайки на леопардови щампи и други имитации, вдъхновени от животинския свят, и показвайки къси, но свърхразмерни палта с дълги ръкави. 

"Дизел" зададе тон наполовина между къдраво и вълнисто, напомняйки за Чубака от "Междузвездни войни". 

"Емпорио Армани" предпочете къси якета в червено и черно или тъмносиньо и зелено, с елегантна нотка на сиво.  

"Прада" заложи на максимален контраст, като не се поколеба да покаже изкуствена кожа в лилаво, лешниково и кралско синьо.

Пуловерите и роклите с въжена плетка и релефно райе бяха вездесъщи на миланските модни подиуми този сезон.

"Макс Мара" представи сива рокля с въжена плетка, която плътно прилепва по тялото, следвайки по-добре извивките му. 

"Фенди" вложи британски щрих в плетивата си. Модната къща показа пелерини, преметнати небрежно през едното рамо, и пуловери, носени върху якета, които покриват врата и ръцете, но не и торса.

За дебюта си в "Москино" аржентинският дизайнер Адриан Апиоласа предлага пуловер с въжена плетка в камилско кафяво, съчетан с перли - класическа концепция, подкопана от добавянето на асиметрична червена пола върху черен клин.

Есенните тонове на горчица и зелен мъх продължиха да съблазняват.

За "Роберто Кавали" дизайнерът Фаусто Пулизи избра горчичено жълто за вдъхновените от мрамора материи. 
       
"Гучи" също се спря на цвят горчица за голямо сако с дълбоко деколте и зелен мъх за дълго кожено палто.

При "Алберта Ферети" зеленото се влива в луксозно вълнено палто с подходящ шал, както и в дълга сатенена пола с дантелен корсаж.

Палто с щедри ревери е издържано в мъхово зелено при "Фенди", където дизайнерът Ким Джоунс използва нюанса и за други дрехи и аксесоари, включително кожени ботуши над коляното, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
535 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини