Дизайнерката Сара Бъртън се оттегля от поста на творчески директор в модна къща "Александър Маккуин"

  • 12 септември 2023 10:59

  • 901
  • 0
Дизайнерката Сара Бъртън се оттегля от поста на творчески директор в модна къща "Александър Маккуин"
© Getty Images

Сара Бъртън - модната дизайнерка, която създаде сватбената рокля на принцесата на Уелс Катрин, се оттегля от поста творчески директор на "Александър Маккуин" след две десетилетия работа в модната къща, съобщават световните осведомителни агенции, позовавайки се на компанията за луксозни стоки "Керинг". 

Бъртън ръководи модната къща от 2010 г., като преди това е работила 14 години с основателя на марката Лий Александър Маккуин.

Кейт Мидълтън се появи в тоалет на Александър Маккуин

На Сара Бъртън се падна деликатната задача да поеме поста на творчески директор на модната къща, след като Маккуин сложи край на живота си на 40-годишна възраст.

От "Керинг" - компанията за луксозни стоки, която стои зад марки като "Гучи" и "Сен Лоран", както и зад "Александър Маккуин", съобщиха, че пролетно-лятното ревю на модната къща в Париж този месец ще бъде последното с Бъртън начело.

Сара Бъртън се прочу като дизайнер на дантелената сватбена рокля в цвят слонова кост, която Кейт Мидълтън - понастоящем принцеса на Уелс, носеше, когато се омъжи за принц Уилям през 2011 г. Оттогава елегантната рокля е копирана масово и често е определяна като един от най-популярните стилове, предпочитани от булките по цял свят.

Линия на Miyake би сватбената рокля на Кейт по дизайн

През 2012 г. Бъртън е удостоена с Ордена на Британската империя за заслугите си към модната индустрия.

От ръководството на "Керинг" похвалиха Сара Бъртън за това, че е оставила "незаличима следа" със своята визия и творчество. "Тя съхрани и продължи наследството на Лий Александър Маккуин, вниманието към детайла и уникалната визия, като същевременно добави своя личен, изключително креативен щрих", каза в изявление Франсоа-Анри Пино, председател и главен изпълнителен директор на "Керинг".

Дизайнерката Сара Бъртън доведе модна къща "Александър Маккуин" в Ню Йорк

Последвайте канала на

Весела Найденова
901 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини