Джорджо Армани, Алексис Мабий и Стефан Ролан представиха колекциите си на Седмицата на висшата мода в Париж

  • 25 януари 2023 13:53

  • 302
  • 0
Джорджо Армани,  Алексис Мабий и Стефан Ролан представиха колекциите си на Седмицата на висшата мода в Париж
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Джорджо Армани представи на Седмицата на висшата мода в Париж колекция вечерни тоалети за марката "Армани Приве" с традиционния мотив арлекин с ромбове в бледи пастелни цветове, съобщиха световните осведомителни агенции, цитирани от БТА.

Ревюто започна с елегантни ансамбли с панталони - черни, сатенени панталони, съчетани със сака тип болеро в розово, както и в изумруденозелено.

Последваха фини рокли с ромбове, очертани с искрящи мъниста. 

В края на ревюто 88-годишният италиански дизайнер излезе за поклон с тъмен кадифен костюм и вратовръзка. 

Френският дизайнер Алексис Мабий комбинира старогръцки драперии с индийско сари в ярките цветове. Той създаде мека пролетна колекция с удължени силуети и трептящи шалове. 

Цветя, обсипани с камъчета украсяваха прическите, за които косите бяха оставени да се развяват свободно. 

Рокля в зелено направи впечатление със силует на пясъчен часовник. Тя беше с цепки отстрани, по-широка в горната част, придържана от гръцки колан. Рокля в керемидено и синьо с изчистени линии се спускаше до пода. 

Не всичко обаче беше хит, например синя рокля с качулка с леко несъответстващи сатенени ревери с шипове и неправилно поставен колан. 

Френският дизайнер Стефан Ролан представи образа на Бразилия от мечтите си чрез рокли в бяло и черно, мозайки от Амазонка и "златото на конквистадорите".

"Тази колекция е посветена на Бразилия, отдавна исках да направя дефиле за Бразилия", каза пред АФП дизайнерът, който редовно е посещавал страната преди КОВИД. 

Отправна точка на тази колекцията е филмът на Марсел Камю "Черният Орфей" (1959), спечелил  "Златна палма" в Кан и "Оскар" за най-добър чуждоезичен филм. Той пресъздава мита за Орфей и Евридика в бразилски стил. Стефан Ролан обаче е заинтригуван повече от карнавала, отколкото от фавелите.

Дълги и къси бели рокли отдават почит на бразилския модернизъм в духа на архитекта Оскар Нимайер, от когото дизайнерът се вдъхновява за закръглените форми.  

Седмицата на висшата мода в Париж продължава и утре. 

Весела Найденова
302 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини