Дизайнерка е арестувана по обвинения в контрабанда на чанти от крокодилска кожа

  • 09 юли 2022 21:22

  • 8465
  • 0
Дизайнерка е арестувана по обвинения в контрабанда на чанти от крокодилска кожа
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Дизайнерка Нанси Гонсалес, чиито аксесоари са използвани от известни личности и от героите в сериала "Сексът и градът", е арестувана в родния си град Кали, Колумбия, по обвинения в контрабанда на чанти от крокодилска кожа, съобщава БТА. 

Предстои екстрадиране в САЩ, където са й предявени обвиненията. Ако бъде призната за виновна, Гонсалес е заплашена от присъда до 25 години затвор и глоба от 500 хиляди щатски долара. 

Въпреки че продажбата на определени видове крокодилска кожа е законна, за нея се изисква разрешително, чието получаване може да се окаже скъпо и сложно. 

Митничари с "ароматен" удар на пункт Лесово

Американски и колумбийски разследващи твърдят, че дизайнерката е внесла контрабандно стотици дамски чанти, като е плащала на пътници да ги пренасят в личния си багаж с полети до САЩ. Нанси Гонсалес ги инструктирала да казват, че артикулите са подаръци за роднини, ако митничари задават въпроси.

Чантите могат да се продават на цени до 10 хиляди щатски долара в магазини в САЩ и Европа.

През 2019 г. двама американски следователи разказаха пред  Асошиейтед прес, че 12 души, носещи по четири чанти, са се качили на един полет до САЩ, като двупосочните им билети са били платени от Гонсалес. Разследващите са поискали самоличността им да не се разкрива, за да не бъде застрашена проверката.

Нанси Гонсалес започва да прави колани, а после и чанти в края на 90-те години след пътуване до Ню Йорк. Там тя е насърчена да създаде своя колекция от директор на магазин за дизайнерски стоки. Твърди се, че Салма Хайек, Бритни Спиърс и Виктория Бекъм са сред клиентите на колумбийската дизайнерка, въпреки че не е ясно дали някоя от техните чанти не е сред тези, които са внесени в САЩ незаконно. Артикул, изработен от Нанси Гонсалес, е включен в изложба в Музея на изкуството "Метрополитън" в Ню Йорк през 2008 г. 

През 2009 г. в интервю за "Маями хералд" дизайнерката споделя, че чувства "огромна отговорност и ангажираност" да подобрява творенията си всеки път, когато види снимка или видеоклип на известна личност с нейна чанта.
                    
От Асошиейтед прес са изпратили запитване за коментар до уебсайта на Нанси Гонсалес, но отговор не е получен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8465 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини