Adidas пусна обувки, изработени от рециклирани океански отпадъци

  • 10 юни 2016 14:34

  • 12338
  • 2
Adidas пусна обувки, изработени от рециклирани океански отпадъци
© Adidas

Първата партида от обувки Adidas, изработени от океанска пластмаса е вече достъпна. Марката за спортни стоки си партнира с Parley for the Oceans, създавайки Adidas х Parley, които е направени от пластмаси, събрани в крайбрежните райони на Малдивите, както и от незаконни дълбоководни хрилни мрежи, пише "Монитор".

Adidas обяви партньорството си с Parley for the Oceans през април 2015 г. и показа Adidas х Parley на Parley разговорите „Океани. Климат. Живот.” по-късно през годината. Двете организации измислиха метод за превръщането на пластмаса събирана от океана в технически влакна, прежди, които могат да бъдат използвани за производство на действителни продукти.

Получения от рециклираната пластмаса материал е кръстен Parley Ocean Plastic и се използва за горната част на Adidas х Parley. Освен това, обувката е произведена, използвайки производствения метода на Adidas, Tailored Fibre Technology, която позволява дизайна да бъде персонализирани за нуждите на евентуалния ползвател.

Adidas х Parley е само един от многото продукти, които Adidas е способен да произвежда с помощта на Parley Ocean Plastic. Една от основните цели на партньорството е да се разработят и поддържат нови технологии, за да се рециклират пластмасовите отпадъци в океана, осигурявайки използването на тези отпадъци, като не биват връщани в океаните.

„Ние създаваме нови стандарти, нови материали и технологии, които са толкова различни от тези използвани за стоките в спортната индустрия”, казва Кирил Гутш основател на Parley for the Oceans. „Това е едно непрекъснато предизвикателство, но ние постигнахме първата стъпка. Сега можем да се заменим новата пластмаса с рециклирани океански пластмасови отпадъци.”

Има 50 чифта Adidas х Parley предоставени на разположение, но те не могат просто да бъдат закупени. За да получите възможността да притежавате един чифт от тези обувки, трябва да се участва с видео в състезание в Instagram, показващо колко сте ангажирани, избягвайки пластмасовите изделия за еднократна употреба и подкрепяйки програмата Ocean Plastic на Parley. Желаещите да вземат участие, могат да се включат до края на юли.

Adidas казва, че използването на Parley Ocean Plastic ще навлиза поетапно в продуктовите категории на компанията. Първият обувки направени с помощта на материала се очаква да бъде на разположение в търговската мрежа до няколко месеца.

Последвайте канала на

Novini.bg
12338 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ппп13

2016.07.22 | 13:36

2
а кой ги уши? деца на по 9-10 години в Пакистан?
al

2016.07.22 | 13:36

1
не, майка ти.

Добави коментар

Водещи новини