Виенско колело от джанти и греди направиха в ромска махала (снимки)

  • 05 ноември 2012 17:19

  • 7561
  • 2
Виенско колело от джанти и греди направиха в ромска махала (снимки)
© Булфото

Виенско колело се появи в ромската махала на Любимец. То е построено от 56-годишния Ангел Емилов за развлечение на своите седем внучета. Тъй като не можел да ги води на гондолите на панаира, решил да им направи нещо подобно и в къщи.

Атракцията станала популярна за всички деца в махалата, които идвали да се возят на нея, пише "Булфото".

Виенското колело не е точно копие на всеизвестното от австрийската столица, но върши същата работа. За направата му са използвани подръчни материали – греди, джанти, тръба за напояване, редуктор с верига. Има пет гондоли, направени от градински столове.

Oсвен колелото той е изобретил още и триколка с мотор от косачка за трева с икономичен разход на гориво - 1 литър на 100км. Други творения е гондола, машина за рязане на гъби, за събиране на лайка, ъглов шлаиф и уред за белене на орехи.

Ромския Да Винчи споделя че живота го кара да твори необходими машини за улеснение на себе си и за забавление на внуците.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
7561 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
1

2013.08.03 | 00:13

2
Браво на човека!
Теди

2013.08.03 | 00:12

1
Евала! Похвала за човека и майсторството му. Някои от тези изобретения на всички биха ни потрябвали: "машина за рязане на гъби, за събиране на лайка, ъглов шлаиф и уред за белене на орехи". Браво!

Добави коментар

Водещи новини