Мъртъвци се превръщат в диаманти

  • 25 октомври 2012 21:02

  • 2625
  • 1
Мъртъвци се превръщат в диаманти
©

Как да превърнем покойниците си в нещо уникално и незабравимо? Има шест шокиращи начина да трансформирате телата на починалите близки в нещо запомнящо се, твърди сайтът Inhabiatat.com, пише БЛИЦ.

Според последният писък на западната погребална култура, технологията вече е толкова напреднала, че може от праха на любимия човек да направите диамант. Тези скъпоценни камъни се наричат „мемориални брилянти” и са в най-различни цветове, досущ като истинските. За целта прахът на мъртвия се обработва под гигантско налягане и температура. Така се получава прочутия в науката кимбърлит или обикновен диамант. Мемориалният брилянт не отстъпва по качество на събратята си от мините в Намибия и Ботсвана.

Вторият начин е превръщането на праха от урната във винилова плоча с вашата любима музика. Технологията е демонстрирана за първи път преди година и намира все повече почитатели. Плочата от прах на мъртвец между другото свири като истински винил.

Третият начин за оригинално отношение към смъртта е лансиран наскоро от дизайнерката Надин Джарвис. Тя предлага да направи от праха на мъртвия моливи. От едно изгорено тяло може да се получат 240 молива. Художничката предлага с тях да се пише на специална маса, която е и херметически затворен сандък. В единия му край има острилка с която се острят моливите и прахът пада в кутията. Щом всичките бъдат изразходвани, кутията става урна за покойника.

Четвъртият начин е дело на майстора на мебели Уйлям Уорън. Той предлага човек да сглоби етажерка от частите на ковчега си. И да постави на нея любимите си предмети. И когато настъпи „онзи интимен час”, от нея да бъде сглобен веднага ковчег.

Петият начин е измислен от холандската художничка Уейки Сомърс. Тя използва стандартен 3D принтер, като за негови работни материали използва праха на покойниците. След това добавя към него цимент и прави уникални скулптурни композиции по желание на опечалените.

Последният начин е хем най-скучен, хем и най-романтичен. При него прахът се смества с порядъчно количество цимент и полученият блок се поставя на такова място на дъното на океана, където може да участва в създаването на нов остров или коралов риф.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2625 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Баба Гица

2013.08.01 | 00:08

1
Тотална побърквация ........

Добави коментар

Водещи новини