Учат децата да уважават гейовете с приказки за жирафи педерасти

  • 02 октомври 2012 13:10

  • 23194
  • 25
Учат децата да уважават гейовете с приказки за жирафи педерасти
©

Хомосексуални жирафи изместват вече приказките за Пепеляшка и Снежанка във възпитанието на децата. Двойката няма детенце, но отглежда крокодилче. Има и книжки за самотни бащи и майки, както и игри с три майки в едно "семейство". Това са методите на възпитание в детската градина "Егалия" в Стокхолм, съобщава Труд.

"Полово неутралното възпитание" ужасява едни, но други не - те защитават идеята да се учат като "приятели" вместо да се наричат "той" и "тя". Местоименията се избягват в "Егалия", коментира "Дойче веле".

„Целта ни е да разчупим познатите клишета за ролята на мъжа и жената в обществото. За нас е важно всяко дете да се развива така, както то иска, без да му се налагат стереотипи. Затова от най-ранна възраст се опитваме да създадем у децата толерантност към „различните" - хомосексуалните хора, приемните семейства и самотните родители". Това обяснява Лота Ражалин, директор на детска градина „Егалия" в Стокхолм.

Въпреки че много родители и педагози оспорват методите на възпитание, фактите говорят друго: списъците на чакащите деца са пълни за една до две години напред.


Градината отваря врати през 2010 година и никой не подозира, че две години по-късно това ще е най-предпочитаното ОДЗ в Швеция.

„Когато децата играят на семейство и мястото на майката вече е заето, ние предлагаме да има две или три майки. Така толерираме децата да мислят различно", обясняват възпитателите. Играчките са еднакви за всички - с кукли, колички и „Лего" играят както момичетата, така и момчетата. Всички са „приятели" - вместо „тя" и „той" в градината се използва неутралното в шведския език местоимение „her".

Много родители смятат подобни идеи за крайни. „На тази ранна възраст децата изграждат началната си представа за всичко, което е около тях. Един по-различен начин на мислене би ги объркал и ще им бъде трудно да се интегрират в обществото извън детската градина", казват родителите. Някои дори обвиняват преподавателите в промиване на мозъци и екстремизъм.

„Вярно е, че от съвсем ранна възраст децата имат изградено съзнание за междуполовите различия. Въпреки това подходът на учителите в „Егалия" е твърде неподходящ за тези малки деца", твърди психологът Петер Цимерман.

Директорката на градината отговаря на критиците така: „Искаме да дадем на децата най-добрия начален тласък в живота и от „Егалия" да излязат едни силни личности. Ние отделяме особено внимание на толерантността. Важно е да знаят, че са свободни, а не са принудени да живеят сред стереотипи. След години, когато започнат работа, полът не трябва да ги ограничава в избора на професия. Това е демокрация."

В интернет форумите някои наричат подхода в градината „ужасяващ". „Налудничаво е - децата се превръщат в опитни животни. Не може на едно малко дете да се дава книга за хомосексуални животни. Те всъщност нямат свободата да избират, налага им се чуждото мнение", гласи един от коментарите в сайта 20min.ch.

Други смятат, че „училището не оспорва физическите разлики между половете, нито техните способности. Целта на учителите е да разчупят клишетата, с които живеем. Децата трябва да знаят, че хората са различни и не трябва да ги квалифицират според наложени рамки."

Очевидно „Егалия" събира поддръжници и в някои учебни заведения, защото те вече са възприели и прилагат тази система.

Novini.bg
23194 25

Свързани новини

Коментари 25

Добави коментар
Аноним

2018.01.18 | 20:14

25
Е това е супер извратено! Там е проблемът, че децата докато са малки не възприемат нищо както трябва. Всичко го възприемат както си решат... Убеден съм че 60% от децата възпитавани във тази детска градина ще станат обратни рано или късно. Това е просто непростимо!
Дидо

2018.01.18 | 20:11

22
И защото като се набляга на него и те ще го възприемат нормално?! Истината е, че колкото повече се акцентира, толкова по-интересно става. Всеки да бъде какъвто иска. Сексуалната ти ориентация си е ТВОЯ ЛИЧНА работа. Ако гейовете не претендират с нея, то не би имало проблеми. А то кво става? Разни реклами- трябва ли да криеш сексуалната си ориентация на работа?! Как да се научим да уважаваме различните? (гейовете) и т.н. Какви са тия глупости?! Аз имам ли някакви привилегии, като съм хетеро? Защо те трябва да имат, като са хомо?! Всеки да бъде каквъто си иска. Просто да не го вре в очите на обществото, защото е дразнео. Кой къде си вре атбитуба (или езика) с извинение, не е работа, която обществото го засяга. Ей на ей това трябва да учат децата - сексуалните живот и ориентация са нещо лично. Нещо, со което не трябва да се парадира. Гей си бил. Ми ок бе, кой ти пречи? Просто не ми го навирай в очите.
Реалист

2018.01.18 | 20:13

24
Имат претенции тъй като биват дискриминирани. Мен лично ме влудява безумното парадиране с гнусна педерастия, но има толкова много качествени хора, кото губят заради подобно отношение. Когато всички ги приемат те ще спрат да търсят внимание и да си натрисат желанията. Четейки коментарите, осъзнамавам, че българите сме безкрайно примитивно племе! Расисти, хомофоби, злобари, сексисти и ред други изроди. Затова вечно ще си останем нация на дребни душици, бакшиши, дистрибутори с колички и касиерчета. И за всички безумно прости хора, нека да обясня : една от най-поддържаните теории за хомосексуализма е, че той съществува за регулиране на популацията. Гейовете и лесбийките не могат да се възпроизвеждат и няма да допринест до нарастване на населението. Но могат да осиновяват и да дадат шанс на едно дете да стане пълноценен човек. Освен това хомосексуализмът е генетично закодиран у дадени индивиди. Едно дете не можеш да го накараш да стане гей. Така че, айде всички просто душички дружни да се самоубият и да оставят света на адекватните, толерантните и интелигентните хора.
Аман Чернев

2018.01.18 | 20:12

23
Правилно го каза Дидо, това са постоянните им самореклами. Важното е да се шуми за тях и да си разширяват контингента. Имам приятели педали и те са ненаситни. Всяка вечер са с различен. Очевидно става дума за усигуряване на млада свежа кръв в редиците им. Истинско престъпление. То Европа се разпада пред очите ни с тази идиотска толерантност.
Koce

2015.02.25 | 00:27

4
Наи-добре го каза Дидо. Като гледам всички маолоумни коментари от хора дето очевидно и идея си нямат за какво става въпрос и ми става лошо. Против хомосексуалните нищо нямам, само да не парадират наляво и надясно с това. Всеки да си прави каквото си иска по отношение на секса. Не ми се 'притесняваите' че човечеството ще изчезне заради геиовете, това никога няма да стане. Винаги ще има много, много повече хетеросексуални отколкото хомосексуални хора. Всичките идиоти дето ми оставате кретенски коментари тука вземете да се образовате по въпроса малко че ми писна да ви чета глупостите.
unnatural

2018.01.18 | 20:11

21
Човечеството не би съществувало, ако такива отношения бяха нормални и естествени. Не виждам какъв по-ясен довод е необходим, за да се разбере веднъж и завинаги, че това е ненормално. Има и нещо друго, което е показателно за изкривеността на хомосексуалността - именно това, че ако ти си гей и смяташ това за окей, няма да ти пука какво мислят другите, но самият факт, че тия хора настояват другите да ги признаят за нормални, говори ясно, че те осъзнават подсъзнателно, че това е неестествено и търсят някой, който да ги убеди в обратното.
Вижте сега

2018.01.18 | 20:08

20
Откога природата е стереотип. Не знам коя е тази лесбийка, но това налагане на чужди мисли ще обърка децата непоправимо по-късно. Никой родител не бива да приема този тип на учене- дори и тези ,които уважават правото на избор на хомосексуалистите: няма лошо да бъдат приемани НО не бива да бъдат толерирани. Един родител ,който обича детето си нормално би искал да порастне здраво и щастливо, да си намери половинка, да се ожени и създаде здраво семейство, да продължи рода. Разбиване на стереотипите и приемане е когато видиш някое момченце да се подиграва на някое друго по-меко и да му обясниш че не е правилно и всички са равни - не да му бутнеш в ръцете книга за жирафи педераси и да му кажеш че това е нормално , защото не е.
111

2018.01.15 | 14:00

19
Браво на скандинавците,за съжаление нравите в бг са средновековни.повечето българи са по близо по манталитет до турците отколкото до европейците.коментарите го потвърждават.

2018.01.14 | 14:55

18
Хомосексуализма при мъжете е естествен начин на доминиране над друг по-слаб мъжкар останал още от времената, когато човека е бил маймуна. Този вид хомосексуализъм се среща при делфините, които се славят като масови изнасилвачи и с това, че не подбират и налитат дори на хора. Хомосексуализъм при женските индивиди се наблюдава при шимпанзетата много често и там също става въпрос за доминантно отношение, но при тях е по-скоро закупено (нещо като проституция), но не и насилствено. Всичко това говори, че сексуалната ориентация, както при хората, така и при другите видове интелигентни бозайници зависи от социалната среда...точно затова в едно човешко общество, където жената има права наравно с мъжете, стремежът към лидерство и доминация се изявява у някой жени и те се развиват като хомосексуални (например в ислямистките държави няма заявена или изразена хомосексуалност сред жените) и друг пример: в едно общество от мъже, като затвор или казарма например, физическата/интелектуалната съпоставимост между индивидите предизвиква съответната реакция у всеки един - слабите изпитват нужда да бъдат водени - доминирани и показват съответни емоции и език на тялото, които провокират инстинкта дори на най-хетеро сексуалните мъжкари - лидери да демонстрират превъзходството си И сексуално. Единствено въпрос на осъзнато решение да не се възползват от тях. С една дума сексуалното поведение на висшите бозайници е въпрос на социална структура и положение на индивида. Когато процентът на хомосексуалисти и от двата пола започне да ескалира в едно общество, това означава, че в него е настъпила деморализация и нормално уредените социални принципи (биологичното семейство като основен и най ефективен модел за съществуване, функциониране и репродукция на хората) са били променени или изобщо не възпитани в голяма час от обществото.
кума лиса

2016.08.20 | 23:01

11
Всъщност никой ,не е живял по това време за да го твърди!
деми

2018.01.12 | 21:55

17
наистина,много поучително!

2018.01.12 | 21:55

16
Аз мога да кажа само едно браво на тях. Хубаво е че учат децата да уважават всички и, че всички са равни.
емил емилов тодоров

2018.01.12 | 21:54

15
Разрастването на хомосексуализма обикновенно бележи краят на развитето на дадена цивилизация вземете за пример Гърция и Рим

2017.01.06 | 16:02

14
Мдааа... Ще се "уважават" наред и без полов признак.

Добави коментар

Водещи новини