Археолози откриха възможните останки на Ричард III (снимки)

  • 12 септември 2012 14:25

  • 989
  • 0
Археолози откриха възможните останки на Ричард III (снимки)
©

Археолози смятат, че най-накрая са на път да разбулят една вековна мистерия – точното местоположение на гроба на крал Ричард III, съобщи в. „Дейли мейл“.

Смъртта на монарха, чийто мрачен образ е останал в историята благодарение на гениалния Шекспир, слага край на Стогодишната война.

Драматична развръзка - след триседмични разкопки под паркинга на Съвета в Лестър, изследователи твърдят, че са открили човешки останки на мястото, където се предполага, че крал Ричард III е бил погребан, пише fakti.bg.

„Това, което ние открихме е наистина забележително и днес можем за кажем на света, че търсенето на крал Ричард III е поело по нова посока“. Това заяви Ричард Тейлър, един от основните изследователи, които стоят зад проекта.

През последните две седмици екипът е направил няколко важни открития, които са дали насока в търсене на точното местонаходище на гроба. Те са установили, че районът под паркинга е бил място на средновековен мъжки манастир, известен като Friars Grey.

През 1485г. Ричард III загива в битката до Лестър, където се смята, че е погребан в близкия манастир.

Кметът на града и археолозите са въодушевени от находките и приемат случващото се като истинско предизвикателство и огромна крачка напред.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
989 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини