Празник на хляба, песента и танца отбелязаха днес в Силистра

  • 12 септември 2024 22:27

  • 201
  • 0
Празник на хляба, песента и танца отбелязаха днес в Силистра
© Bulphoto (архив)

Празник на хляба, песента и танца с изложение на хляб и хлебни изделия имаше днес в Силистра. Проявата бе организирана от местната община. В празника с изложби на хляб и хлебни изделия участват читалищата в региона, съобщава БТА. 

Силистренци и гостите на града имаха възможност да разгледат много ръчно изработени тестени изделия по автентични български рецепти и артефакти от жътвата до производството на хляб. 

Акцент в проявата бе участието на популярния готвач и телевизионен водещ Ути Бъчваров. Заедно със своя екип той приготви близо 600 порции кебап по добруджански, които бяха раздадени на гостите на събитието.

Първото издание на кулинарното изложение „Мистичната вяра в хляба“ събра десетки посетители край Тракийската гробница в Казанлък

"Подобни празници са особено ценни, те са свързани с бита на българина от векове, те са свързани със земята, с плодородието, с прибирането на реколтата. Когато се подготвяхме за участие в този празник, решихме, че добрият хляб трябва да бъде споделен с „мръвки“ и местни зеленчуци, затова решихме да направим този Добруджански гювеч. Приготвихме го в най-големия тиган в България, който е направен от челото на парен локомотив. Когато има хляб и месо, българинът се чувства по-добре“, каза Ути Бъчваров.

Празникът завърши с концерт под наслов „Магията на българския фолклор“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
201 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини