Кметълът Цонко Цонев: Аз съм Юсеин Болт на рибената чорба!

  • 07 септември 2012 13:13

  • 1639
  • 0
Кметълът Цонко Цонев: Аз съм Юсеин Болт на рибената чорба!
©

Трима кметове въртяха черпаци в Каварна и шашнаха и местни, и гости, и жури на 9-ото издание на Рибния и миден фест вчера. Каварненският градоначалник Цонко Цонев смути колегите си от Дряново и Елена още в началото, когато показа огромна риба - лаврак, уловена преди седмица в Черно море, съобщава 24 часа.

Той умело разряза 7-килограмовия морски звяр, оваля парчетата в сусам, панира и постави мръвката в горещия тиган. Аз съм Юсеин Болт на рибните деликатеси и рибената чорба, гордо обяви кметълът.

Колегата му от Дряново д-р Иван Николов приготви шаран по древна балканска рецепта. Кметът на Елена Дилян Млъзнев направи рибена чорба от мряна, уловена в река край градчето, по 100-годишна рецепта. Журито, оглавено от великия актьор Никола Анастасов и с членове медиците от Либия д-р Здравко Георгиев и съпругата му Кристияна Вълчева, дълго умува кой да бъде победителят. Накрая Анастасов промълви: "Три първи специални награди!".

100 килограма риба за почерпка приготвиха рибари от Каварна и Балчик. 2 тона миди и 1 тон риба са предвидени за четиридневния фест. Купонът вчера завърши по традиция с концерт на Тони Димитрова. Актьорите Тончо Токмакчиев и Ани Михайлова заснеха скечове за "Шоуто на Канала" с участието на Цонко Цонев.

Последвайте канала на

Novini.bg
1639 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини