Не е нужно да чакате 30 минути след хранене, за да плувате

  • 21 юли 2024 20:16

  • 690
  • 0
Не е нужно да чакате 30 минути след хранене, за да плувате
© pixabay

Родителите ви предупреждавали ли са ви да не скачате в басейна, след като сте се нахранили? В повечето случаи няма нужда да чакате тридесет минути след хранене, преди да влезете във водата да плувате, казват лекари пред Асошиейтед прес.

Старото предупреждение идва от опасенията, че хората може да се удавят или да срещнат затруднения, защото кръвта им ще се насочи към пълния стомах, а не към мускулите. Всъщност след хранене в мускулите остава достатъчно кръв, каза д-р Матю Баджет от Клиника Кливланд, академичен медицински център в Кливланд, щата Охайо, САЩ. Бивш плувец в гимназията, д-р Баджет изяждал два банана и пиел вода, преди да скочи в басейна на състезание.

Той се тревожи, че старото предупреждение може да причини усложнения. Важно е да утолите жаждата си преди плуване, особено в слънчеви дни. Хората често не осъзнават, че може да се обезводнят, а това води до мускулни крампи. "Когато сме във водата, също се потим и не мислим за загубата на вода", каза той.

Плуването в студена вода било много полезно?

Така че скачането в басейна или морето след хранене не е голям проблем при любителското плуване. Хората, които възнамеряват да плуват дълго или за тренировка, може да предпочетат да изчакат храната им да бъде усвоена, за да избегнат крампи, точно както изчакват преди бягане.

Плуването след прием на няколко бири е рисковано. Хората са склонни да бъдат по-агресивни, да вземат лоши решения и да са по-слабо координирани, когато плуват след консумация на алкохол. Тези фактори може да доведат до проблеми, ако се наложи да се борите със силни течения или вълни в морето през лятото. Просто няма да бъдете достатъчно нащрек, каза д-р Баджет.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
690 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини