Спасиха ранена костенурка, намерена на Сахат тепе в Пловдив

  • 05 юли 2024 13:10

  • 368
  • 1
Спасиха ранена костенурка, намерена на Сахат тепе в Пловдив
© РИОСВ

Сто седемдесет и четири (174) проверки извършиха екипи на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) през изминалия юни.

През месеца служителите на институцията са дали 28 задължителни за спазване предписания и са съставили 13 акта на оператори на производствени предприятия, общински кметове и граждани, за които при осъществената контролна дейност са констатирали, че не спазват изискванията на екозаконодателството по отношение чистотата на атмосферния въздух и водите, управлението на отпадъците, опазването на биоразнообразието и защитените територии. Освен това директорът на РИОСВ - Пловдив е наложил и 8 санкции и глоби в общ размер на 19 700 лева.

Бум на сигнали за намерени птички в РИОСВ – Пловдив

Почти 70 са сигналите и жалбите, постъпили в екоинституцията и по всички тях са предприети своевременни действия.

В Спасителен център за диви животни - гр. Стара Загора са изпратени за лечение 12 птици в безпомощно състояние: 5 екземпляра от вида бял щъркел, 4 сови, 2 ветрушки, бързолет, както и костенурка с наранена коруба, намерена от граждани в района на Сахат тепе в Пловдив.

Сериозна е заетостта на експертите по процедури по оценка на въздействието върху околната среда по постъпващи намерения за осъществяване на бизнес инвестиции, планове, програми и проекти на местната власт и държавните горски стопанства, включително такива, с които се кандидатства по различни финансови механизми, издаването на регистрационни и разрешителни документи и работа по предоставяне на други административни услуги. Всички те се провеждат в условията на гарантирана прозрачност и публикуване на информация на сайта на РИОСВ – Пловдив. Само през юни публикуваните документи за осигуряване на обществен достъп са 338 на брой.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
368 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.05 | 14:47

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини