Съществуват ли срещи, предопределени от съдбата?

  • 02 юли 2024 13:45

  • 1123
  • 1
Съществуват ли срещи, предопределени от съдбата?
© Bing Image Creator

„Ние не се избираме случайно един друг. Ние срещаме само тези, които вече съществуват в нашето подсъзнание.“ 

– Зигмунд Фройд

Сърцето ти тупти ли лудо при вида на случаен минувач? Чувстваш ли сякаш познаваш някого от векове, макар да го срещаш за първи път?

Може би не е просто интуиция, а танц на душите, предопределен от подсъзнанието…

Фройд: Срещаме само тези, които вече съществуват в нашето подсъзнание

Представи си, че животът е сцена, а ние – актьори, играещи роли, написани от нашето подсъзнание. Всяка среща е реплика, всяка емоция – сценичен ефект. Ние не сме просто зрители, а творци на собствената си пиеса.

Подсъзнанието ни е мъдър режисьор, който подбира актьорите за пиесата ни. То ни среща с хора, които отразяват нашите страхове, желания, копнежи. Всеки е огледало, в което виждаме частица от себе си. Понякога тези срещи са болезнени, сякаш носят рани от миналото. Но те са и шанс за изцеление, за осъзнаване на собствените ни демони.

Синхроничност: танцът на смислените случайности

Друг път срещите са магически, изпълнени с блясъка на новото начало. Сякаш сме се срещали преди векове, сякаш душите ни се разпознават през лабиринта на времето.

Но дали тези срещи са предопределени, или са просто плод на нашите проекции? Дали подсъзнанието ни дирижира живота ни, или ние сме господари на собствената си съдба? Може би отговорът се крие някъде по средата. Може би подсъзнанието ни ни подтиква, но ние сме тези, които избираме как да реагираме, пише chetilishte.com. 

Седем факта, които трябва да знаем за истинската любов

Важното е да не се страхуваме от срещите. Да ги прегърнем, да се вслушаме в посланията им, да се учим от тях. Защото всяка среща е урок, всяка емоция – дар. И в този танц на душите, ние танцуваме не само със себе си, но и с цялата Вселена.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1123 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.02 | 18:38

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини