Диетолози посочиха кое месо може да ни докара рак, без да се усетим

  • 06 юни 2024 11:46

  • 52325
  • 3
Диетолози посочиха кое месо може да ни докара рак, без да се усетим
© pixabay

Експертите са сигурни, че за поддържане на здравето е по-добре напълно да се изключи свинското месо от диетата, тъй като този продукт може да причини много заболявания.

Различни изследвания показват, че свинското месо съдържа огромно количество мазнини, слуз, хистамини и опасни хормони. Има и вещества, които започват да гният в червата на човека. В резултат на това потребителят се сблъсква с кожни заболявания, артрит, артроза и дори хормонален дисбаланс.

По-долу са някои факти, които след като прочетете определено ще искате да намалите количеството свинско месо в диетата, пише zdrave.to.

Затлъстява се и от строгите диети

- Поради хормоните на растежа, съдържащи се в месото, тялото на човек излиза от баланс. Започват патологични процеси, сред които затлъстяването и появата на злокачествени или доброкачествени тумори.

- В свинското има хистамин, вещество, което предизвиква алергични реакции. Заради него е възможно възпаление на апендикса, развитие на фурункулоза, дерматит, екзема.

- Свинската кръв е пълна с онкогенни агенти, те са маркери на рака.

- Ако ядете свинско месо в състояние на стрес, излишните килограми се появяват за няколко дни.

 

По отношение на вредата върху организма, свинското месо е сравнимо с алкохола и цигарите, тъй като съдържа канцерогени. Налична е известна информация за канцерогенността на половите хормони на животното.

Препоръчваме да намалите консумацията на свинско месо, като не е нужно напълно да го изключвате от менюто си. Тук си струва да припомним поговорката, че дори отровата в малки дози е полезна. 

Въпреки че свинското има редица сериозни недостатъци, то има и положителни качества. Например, насърчава развитието на кръвни клетки и подобрява метаболизма поради съдържащите се витамини и бързото усвояване.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
52325 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Споделен опит

2024.06.09 | 11:26

3
Баба ми и дядо ми цял живот консумираха свинско месо и ние градските им внуци също край тях кога през зимата, кога през лятото. Баба ми и дядо ми починаха на 104 год и на 102 години. така че спокойно консумирайте свинско месо, домашни зеленчуци и сирене от коза.
Споделен опит

2024.06.09 | 11:26

2
Баба ми и дядоми цял живот консумираха свинско месо и ние градските им внуци също край тях кога през зимата, кога през лятото. Баба ми и дядо ми починаха на 104 год и на 102 години. така че спокойно консумирайте свинско месо, домашни зеленчуци и сирене от коза.
Капитан Петко

2024.06.08 | 17:52

1
А кой ви го посочи

Добави коментар

Водещи новини