Коригираха носа на котка с пластична операция

  • 29 май 2024 15:41

  • 453
  • 0
Коригираха носа на котка с пластична операция
© Wikipedia

Турски ветеринари направиха пластична операция за корекция на носа на котка от град Сивас, Централен Анадол, съобщава БТА.

До операцията се стигнало, след като собственикът на котарака Юлаф (в превод от турски - овес), порода шотландска клепоуха котка, констатирал, че домашният му любимец изпитва затруднения при дишане.

От ветеринарната клиника препоръчали проблемът, произтичащ от тясната структура на носа на котката, да бъде отстранен чрез средствата на пластичната хирургия.

Ново лечение може да удължи двойно живота на котките

Операцията е преминала успешно и носните канали на Юлаф са били разширени. След интервенцията състоянието на котарака на възраст година и половина се е подобрило и той вече диша добре.

Ветеринарят, извършил операцията, Ибрахим Йозмен посочи пред журналисти, че и в хуманната, и във ветеринарната медицина се прилагат сходни практики, макар че при животните хирургическите интервенции са по-скоро с медицински, отколкото с естетически и козметични цели.

"Ако тази операция не беше извършена, след известно време той щеше да има проблеми със сърцето, пулса и кръвообращението заради честото си и плитко дишане. Щеше да се увеличи податливостта му към белодробни инфекции и бързо щеше да се уморява", обясни лекарят.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
453 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини