"Шан-з-Елизе" се превърна в място за пикник

  • 27 май 2024 13:58

  • 439
  • 1
"Шан-з-Елизе" се превърна в място за пикник
© Туитър/Х

Най-известният булевард в Париж - "Шан-з-Елизе", се превърна в място за пикник.

Близо 4000 души, избрани чрез жребий, имаха възможност да опитат безплатно деликатеси, приготвени от топготвачите на френската столица.

Осем временни кухни бяха разположени по протежение на булеварда. Храната беше доставена от ресторанти, намиращи се на "Шан-з-Елизе", сред които бяха както известният "Фуке", така и "Макдоналдс", предава БНТ. 

Гигантска покривка с дължина 216 м покриваше булеварда от Триумфалната арка до кръстовището с булевард "Джордж Пети". Събитието е точно два месеца преди откриването на Олимпийските игри в Париж.

Покривката с размери 4212 кв. метра е произведена във Франция от сто процента рециклирани влакна, съобщиха организаторите на проявата. Кметът на Париж Ан Идалго също посети пикника.

Комитетът "Шан-з-Елизе" е организирал и други подобни събития в миналото. Сред тях са кинопрожекция на открито и най-масовата диктовка в света.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
439 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.27 | 16:15

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини