Започва Фестивалът на българските винени сортове в Трявна

  • 22 май 2024 14:51

  • 3384
  • 2
Започва Фестивалът на българските винени сортове в Трявна
© Pixabay

На 23 май ще бъде открит Фестивалът на българските винени сортове в Трявна, съобщиха организаторите, цитирани от БТА.

След откриването предстоят два пълни фестивални дни, в които ще има и майсторски класове. Събитието ще бъде отворено за посетители всеки ден от 23 до 25 май (четвъртък до събота) до 21:00 ч., а инициативата ще се състои на открито под шатри с маси на площада пред Народно читалище “Пенчо Славейков 1871”, срещу сградата на Община Трявна, информираха още организаторите. 

Във фестивала ще участват 22 изби с доказан опит и успехи в работата с български (и не само) винени сортове - "Меди Валей", "Царев Брод", "Сала Естейт", "Чукара", "Deuce Winery", "Марян", "Бендида", "Пинк Пеликан", "Конопане", "Горун", "Малката Звезда", "Заара Естейт", "Вила Юстина", "Младенова изба", "Георгиев и Милков", "Типченица", "Златен Рожен", "Двор #1", "Царина", "Шатони", "Лозеница", "Върбовка". Срещу входен билет всеки посетител ще получава гривна и чаша с депозит за дегустация, съобщиха още организаторите.

Глобалното затопляне променя вкуса на вината

Производителите сами ще представят вината си, ще има организиран магазин за продажби на дегустираните вина. В петък и събота са предвидени майсторски класове с отделен вход, които ще се проведат в заседателната зала на Община Трявна.

“Фестивал на българските винени сортове” е резултат от една мечта и силното желание да се провежда точно тук, в едно от най-българските места - Трявна. Идеята е да представим многообразието на българските винени сортове, но извън пределите на столицата, на красиво място, леснодостъпно от всички краища на страната, посочиха организаторите.

Това е второ издание на фестивала след успешното му първо провеждане миналата пролет. Щастливи сме да организираме събитието заедно със списание "DiVino" и екипа им - едни от най-големите и опитни професионалисти в тази сфера в България. Радваме се на подкрепата на Община Трявна и ценим партньорството си с тях. Събитието е доста мащабно - участват 22 различни изби, над 130 различни вина, естествено със специално отношение към работата им с български винени сортове. В програмата сме включили седем майсторски класа, водени от едни от най-изявените винари в бранша. Фестивалът не само обогатява културния календар на Община Трявна, но и допринася за развитието на винената култура в страната, добавиха те.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3384 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:47

2
❤️ Г­­­о­­р­­е­­­щ­­и­­­ ­­м­­о­­м­и­­ч­­е­­­т­а­­­ ­в­и­­­ ­­­о­­ч­­­а­к­­­в­­­а­т ­­­-­ X­1­­­8­.­­­F­­U­­­N

2024.05.22 | 15:42

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини