Котаракът на Дейвид Камерън хвана мишка

  • 29 август 2012 15:44

  • 1186
  • 0
Котаракът на Дейвид Камерън хвана мишка
©

Котаракът на Даунинг Стрийт Лари хвана мишка, съобщи триумфално канцеларията на британския премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г.. Твърдеше се, че животното проявявало известен мързел след влизането си в резиденцията на премиера миналата година.

"Мога да потвърдя, че котаракът уби една мишка тази сутрин", заяви говорителка на Даунинг Стрийт. 5-годишният Лари, голям бяло-сив котарак, стана член на премиерското семейство през февруари 2011 г., след като беше взет от най-големия приют за животни в Лондон заради репутацията му на ловец. Но макар Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. да съобщи пред Би Би Си, че котаракът е убил три мишки за няколко месеца, дейността му скоро рязко намаля.

До такава степен, че един ден на британския премиер му се наложило лично да убие мишка, която минала през стаята насред работна вечеря с министрите, като захвърлил вилица по посока на гризача, разкрива "Дейли Мейл". "Но къде беше Лари?", иронизира тогава министърът на труда Иън Дънкан Смит.

Даунинг Стрийт реши да прибегне до услугите на Лари, след като британските телевизии излъчиха кадри, на които ясно се вижда как плъх се промъква на стълбището на премиерската резиденция. Неговото хронично бездействие обаче накара коментаторите да се усъмнят в запазването му на служба.

Даунинг Стрийт съобщи през ноември, че котаракът ще бъде запазен, каквото и да се случи. "Лари носи голяма радост на много хора", заявиха тогава от резиденцията на премиера.

Търпението беше възнаградено и Лари уби своята мишка в същия ден, когато депутат от Консервативната партия призова Камерън да се покаже "като мъж, а не като мокра мишка" по въпроса за строежа на трета писта на летище Хийтроу. "Единствената мъртва мишка на Даунинг Стрийт е тази, която Лари улови сутринта", заяви с усмивка говорителката.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1186 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини