Криотерапия на лицето

  • 19 април 2024 12:28

  • 3634
  • 0
Криотерапия на лицето
© Pixabay

Обтриването на лицето с кубчета лед се нарича криотерапия. Лекарите съветват да правите процедурата сутрин и вечер, за да освежите кожата на лицето си.

Тази процедура е много полезна, смята се за подмладяваща. Когато студените кубчета докоснат кожата, кръвоносните съдове се свиват, притокът на кръв се увеличава и хранителните вещества проникват в тъканите много по-бързо. Благодарение на масажния ефект се стимулира притока на кръв, засилва се работата на колагена и еластина. Между другото, можете да добавите естествени съставки към кубчетата, които могат да решат кожни проблеми.

Масажът с кубчета лед има редица предимства, например: забавя стареенето, защото се произвеждат колаген и еластин, ще избегнете замъглено овално лице, двойна брадичка, назолабиални гънки. Кожата изглежда стегната и порите стават по-малки. Масажът премахва торбичките под очите, тъмните кръгове стават по-малки.

Можете да добавите сок от краставица към кубчета лед, за да изсветлите тъмните петна.

Криотерапията не се препоръчва при хора, страдащи от алергии към студ и атипичен дерматит, ако имате розацея, прекарали сте инфаркт, инсулт, ако сте склонни към съдови спазми и кръвни съсиреци. Не бива да се масажират с кубчета лед тези, които имат синузит. Не трябва да правите масаж, ако имате температура или други настинки, вирусни заболявания, ако имате циреи или пиодермия.

За да извършите масажа правилно и да не увредите здравето си, трябва да следвате тези инструкции. Обтрийте лицето си сутринта с кубче лед, около половин час след събуждане. През това време съдовете ще имат време да станат по-активни. При мазна кожа на лицето можете да масажирате 2-3 пъти на ден.

Започнете да правите масаж през топлия сезон. Ако навън е студено, след процедурата не трябва да излизате 2-3 часа. През лятото трябва да изчакате 30 минути преди да излезете навън.

Преди криотерапия премахнете целия грим, избършете лицето си с мицеларна вода сутрин и нанесете хидрофилно масло вечер.

Преди да започнете процедурата, трябва да извадите леда и да го оставите леко да се разтопи, за да не надраска кожата. Започнете масажа от брадичката към ушите, след това преминете от ъглите на устните към ушите, от върха на носа към ушите, от края на носа към скулите, от центъра на челото към слепоочията.

Правете масажни движения в двете посоки, така че ефектът върху съдовете да се извършва симетрично; не трябва да натискате кубчетата върху кожата, те трябва да се плъзгат по лицето. Първоначално процедурата трябва да се извършва за не повече от 25 секунди, след това времето може да се увеличи. За по-добър ефект добавете към кубчетата лед съставки, които отговарят на вашия тип кожа.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
3634 0

Водещи новини