Хиляди американци и канадци са останали без работа заради стачката в Холивуд

  • 12 ноември 2023 16:02

  • 875
  • 0
Хиляди американци и канадци са останали без работа заради стачката в Холивуд
©

Стотици хиляди работещи в американската и канадската филмова индустрия и в телевизията са били без работа заради стачките в Холивуд, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Стачката на Гилдията на сценаристите започна на 2 май и приключи в края на септември, а тази на екранните актьори продължи от юли до началото на ноември. Актьорите постигнаха предварително споразумение със студиата в сряда миналата седмица.

Холивудските актьори са си осигурили гаранции за използването на изкуствен интелект на екрана

Актьорите и сценаристите получиха голяма публичност, но работниците от снимачните екипи на филми и телевизионни продукции понесоха големи загуби, каза Лори Рубинщайн, изпълнителен директор на благотворителната организация за психично здраве Behind the Scenes ("Зад кулисите"). "Той наистина имаше нужда да работи", каза майката на асистент-режисьора Джо Буфалино, работил във филма "Пътят на коприната", който отне живота си на 17 август т.г. "Не виждаше бъдеще пред себе си", допълни тя.

Фондът за кино и телевизия е предоставил около 3,75 млн. долара помощи. Канадската благотворителна организация Ей Еф Си спря изплащането на средства, след като беше затрупана с молби. Фондът на развлекателната индустрия е разпределил 11,2 млн. щатски долара средства, предимно на работещи в Калифорния, Ню Йорк и Атланта. Асистент на продукция от Торонто, който не иска името му да бъде оповестявано, е спял в автомобила си.

Нюйоркската реквизиторка Гуен Роуч и съпругът й са похарчили спестяванията си и са изоставили надеждата да имат свой дом. "Никога през живота си не съм мислила, че ще проучвам как да кандидатствам за социална и хранителна помощ", каза Роуч, която е започнала работа в ресторант и в цветарски магазин.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
875 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини