Индия иска да изпрати свой астронавт на Луната до 2040 г.

  • 17 октомври 2023 16:04

  • 859
  • 1
Индия иска да изпрати свой астронавт на Луната до 2040 г.
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Индия иска да изпрати свой астронавт на Луната до 2040 г., обяви правителството, след като министър-председателят Нарендра Моди издаде инструкции към космическия сектор, в които има планове за космическа станция до 2035 г., съобщи Ройтерс.

Космическите амбиции на Индия получиха тласък, когато страната първа спусна апарат близо до неизследвания южен полюс на Луната само няколко дни след като подобна руска мисия се провали. Индия е четвъртата държава в света, която постигна меко кацане на естествения ни спътник.

Индийската космическа станция започна да събира научни данни за Слънцето

Дни след този успех Индия изстреля космически апарат за изследване на Слънцето. Планирано е тази седмица да бъде направен тест за програмата за пилотирана космическа мисия.

"Министър-председателят нареди Индия да се стреми към нови и амбициозни цели, включително създаването на станцията "Бхаратия Антарикша"  до 2035 г. и изпращане на първия индиец на Луната до 2040 г.", се казва в изявление на правителството.

"За да осъществи тази визия, Департаментът за космически изследвания ще разработи пътна карта за изследване на Луната", се казва още в съобщението.

Моди също така призовава учените да работят по мисии до Венера и Марс.

Последвайте канала на

Нора Виткова
859 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.17 | 16:34

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спе.рма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини