Десетки приготвяха ястия на фестивала “Културното наследство на Тракия”

  • 02 септември 2023 18:20

  • 2816
  • 3
Десетки приготвяха ястия на фестивала “Културното наследство на Тракия”
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Тракийската фолклорна група "Яне Попов" даде начало на юбилейния кулинарен фестивал в Ивайловград.

"Всяка година фестивалът се превръща в още по-интересен и по-голяма атракция за местните жители и хората, които прииждат от всички краища на страната. Тази година решихме да проведем събитието на тази прекрасна местност "Дупката", която е дъно на вкаменено море. Избрахме го неслучайно, в тази зеленина, сред прохладата да организираме 10-ото поредно издание", каза кметът на община Ивайловград Диана Овчарова, предаде Булфото.

"Очарована съм от присъствието на всички, нямам думи, с които да кажа колко много благодаря за всичкото това присъствие, за цялата ангажираност на местната общност. Всеки един се включва в готвенето на различни кулинарни ястия, с които да ни покаже оня отминал кулинарен шедьовър, който сме позабравили. Смятам, че България не завършва тук, тя започва от тук, защото запазваме старите традиции. Надявам се да имаме сили и да продължаваме с още много юбилейни издания", допълни тя.

Станка Николова от Ивайловград приготви сладко от смокини по старогръцка рецепта.


Кметът на село Свирачи Тянка Пехливанова разточи вкусен зелник. Атрактивният Иван Пехливанов-Шулц опече българско пиле на тенекия. Готвач от побратимения френски град Лонго сготви пиле с бира.

Гостите от Истанбул се представиха с традиционната си баклава. Това бяха само част от вкусотиите на фестивала “Културното наследство на Тракия”.

Освен френската делегация начело с Раймонд Филипяк, специален гост бе и кметът на район Авджълар в Истанбул Туран Ханчерли, чийто род е от Ивайловградско.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2816 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Lissa

2023.09.03 | 02:12

3
Горещи момичета ви очакват на -- Meetme.pw

2023.09.02 | 19:31

1
Пияници
Поне

2023.09.02 | 20:31

2
Знаят къде да го правят.

Добави коментар

Водещи новини