В нов "Лего" парк в САЩ не допускат възрастни, ако не са придружени от деца

  • 28 август 2023 10:59

  • 729
  • 0
В нов "Лего" парк в САЩ не допускат възрастни, ако не са придружени от деца
© Getty images
Слушай новината Слушай новината

Нов увеселителен "Лего дискавъри сентър" (Lego Discovery Center) вече посреща посетители край Вашингтон, съобщи компанията "Мерлин Ентъртеймънтс" (Merlin Entertainments), която управлява тематичните паркове и чийто мажоритарен собственик е производителят на играчки "Лего" (Lego).

„Лего“ пуска тухлички с брайлова азбука

Увеселителният парк е разположен в търговски център в град Спрингфийлд, щата Вирджиния, на около 20 минути път с автомобил от столицата на САЩ.

"Децата ще могат да развихрят въображението си и да разгърнат креативността си във всяка от нашите уникални зони. Семействата, които са с деца на възраст между 2 и 12 години, трябва да посетят тази нова атракция", заявява Терез Алвич, главен мениджър на "Лего дискавъри сентър", цитирана от inparkmagazine.com.

"Лего дискавъри сентър" е изграден в съответствие със стандартите на най-новото поколение увеселителни паркове на компанията, съобщава бта. В него не само децата, но и възрастните могат да се забавляват с помощта на екип от създатели на игри и майстори на различните модели, предлагани от "Лего".

Те организират вдъхновяващи "работилници", в които гостите на тематичния парк могат да се забавляват, докато строят сгради и пресъздават различни сцени чрез цветни фигурки и кубчета, създадени от компанията за играчки.

Управата на "Лего дискавъри сентър" съветва тези, които искат да посетят парка, да си купят билети онлайн, за да е гарантирано, че ще бъдат допуснати в него, без да чакат на опашка. Тя информира, че възрастни посетители не се допускат, ако не са придружени от поне едно дете.

"Причина за това ограничение е, че тематичният парк е малък атракцион на закрито, който е проектиран от гледна точка на възприятията на децата, които са на възраст между 3 и 12 години. Поради това много от съоръженията в него не са подходящи за по-големи деца или за пълнолетни посетители", се казва в съобщение, публикувано на сайта на "Лего дискавъри сентър" (legodiscoverycenter.com). Уточнява се, че периодично се организират вечерни събития, които са предназначени само за възрастни посетители на парка. 

Последвайте канала на

Нора Виткова
729 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини