Лятно зооучилище ще се проведе в старозагорския зоопарк

  • 04 юли 2023 14:47

  • 426
  • 0
Лятно зооучилище ще се проведе в старозагорския зоопарк
© Facebook
Слушай новината Слушай новината

През месец юли старозагорският зоопарк организира лятно зооучилище под наслов „Млади приятели на животните“, съобщават на официалната страница на местната администрация.

Учебната програма е специално разработена за групи до 20 деца на възраст от 7 до 14 години. Всички необходими материали, включително и работните тетрадки за заниманията, са осигурени от зооградината.

Дейностите имат за цел да насърчат общественото образование и съзнание във връзка с опазването на биологичното разнообразие, да достигнат до по-широк кръг на придобиване на знания относно зоологическите градини. Зооучениците ще имат въможност да научат кога са се появили зоопарковете, как да помагат и наблюдават животните, как да направят лакомства за едни от най-атрактивните животни – мечетата и какво е „приложно хранене“. Ще могат сами да приготвят сладолед за маймуните, да създадат изложба на открито, ще имат и спортни дейности. Малчуганите ще се превъплътят в детективи, ще се срещнат с охраната на Зоопарка, за да опознаят тази професия, както и ще имат „поглед отвисоко“ с помощта на Сдружение с нестопанска цел „Зелени Балкани“. И ще присъстват в час по опазване на околната среда. 

Два са избягалите леопарди от зоопарка в Стара Загора, но вече са заловени

Лятното зооучилище ще се проведе от 17 до 28 юли от 10:00 до 14:00 часа. При засилен интерес и в зависимост от броя на заявилите участие, то може да бъде удължено. Поради ограничения на местата в залата на образователния център е необходимо предварително записване в срок до 15 юли.

Изцяло обновеният зоопарк в Стара Загора отвори врати в края на месец юни м.г. Оттогава той се радва на засилен интерес от страна на малки и големи жители и гости на града. 

Зоопаркът на Стара Загора е открит на 26 април 1957 г. Той е вторият най-голям на територията на България след този в София. Началото на изграждането на бъдещата зоологическа градина е поставено със заграждане на поляна на площ от 4 декара в парк „Аязмото“. Днес зоопаркът обхваща територия от 70 дка и съхранява над 400 eкземпляра от 80 вида - бозайници, птици и земноводни. Могат да се видят животни от Европа, Азия, Северна Америка, Южна Америка, Африка и Австралия. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
426 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини