Как да разберем дали не сме в токсична връзка?

  • 29 май 2023 12:48

  • 2699
  • 0
Как да разберем дали не сме в токсична връзка?
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Отношенията с половинката са важна част от живота на всеки представител на Gen Z поколението и имат голямо значение за здравето, но понякога е много трудно да разберем дали се намираме в здравословна връзка. 

Редица проучвания показват, че социалните взаимоотношения са ключови както за психическото здраве, така и за физическото. Gen Z-тата, които имат стабилни отношения с партньора си, имат по-добро здравословно състояние, грижат се повече за здравето си и рискът от смъртност при тях е по-нисък. 

Развлечението на токсичните мъже – какво е орбитинг?

В тази статия ще си отговорите на въпросите какви са характеристиките на здравата връзка, как да забележите признаците на потенциални проблеми и какво да предприемете, за да заздравите отношенията с половинката си.

Важно е да запомните, че няма такова нещо като перфектна връзка. Отношенията между двама партньори винаги са микс от добри и лоши емоции. Това, което може да отведе връзката ви в положителна посока, е да си признаете, че взаимоотношенията изискват работа. И двамата трябва да се стремите да поддържате връзката и да отстранявате проблемите в нея. 

Двойките често прекарват много време в обсъждане на това дали връзката им е нездравословна и не се замислят какво представляват здравословните взаимоотношения. 

Психологическите причини, които ни държат в лоша връзка

Ето няколко въпроса, които да си зададете:

    1. Имате ли си доверие един на друг?

    2. Уважавате ли се?

    3. Подкрепяте ли взаимно интересите и усилията си?

    4. Честни и открити ли сте един към друг?

    5. Умеете ли да отстоявате себе си?

    6. Говорите ли за своите чувства, надежди, страхове и мечти?

    7. Чувствате ли и изразявате ли обич, нежност и привързаност?

    8. Има ли равенство и справедливост във вашите отношения?

Във връзките всеки има нужда от различни неща – например някои търсят повече откритост и обич, отколкото други, но в здравата връзка всеки получава това, от което се нуждае.

Източник: https://www.verywellmind.com/all-about-healthy-relationship-4774802#%3A%7E%3Atext%3DHealthy%2520relationships%2520are%2520marked%2520by%2Cbuild%2520a%2520more%2520fulfilling%2520partnership

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2699 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини