Ето какви прически предпочитат абитуриентките през тази година

  • 16 май 2023 13:46

  • 6363
  • 0
Ето какви прически предпочитат абитуриентките през тази година
© Булфото (архив)

По-семплите и естествени прически са предпочитани от абитуриентките през тази година. Това каза в интервю за БТА Стела Петрова, фризьор и собственик на ателие за красота в Сливен. Те са с леки къдрици, част от косата - прибрана, както и небрежни кокове, украсени с перлички и цветчета. Прическите са по-обрани, не са кичозни, натруфени и пищни, каквито бяха преди години, посочи тя.

Сред предпочитаните цветове са русо в топлата гама с розов отенък, т.нар. златно розово, както и натурално кафяво. На мода от години остава и стилът омбре (от фр. засенчване или сянка), напоследък повече се налага техниката балеаж. При омбре косата се изсветлява постепенно от средата, а балеажът създава светлосенки - преливащи нюанси, като коса, изсветлена от слънцето по естествен начин.

"Имаше период, в който прическите изобилстваха от брокат, украшения, бяха прекалено пищни, обемни, спомня си тя. Сега изчезнаха тотално, като останаха единици, които се харесват по този начин", коментира специалистът. По думите й лъскавото и пищното са предпочитани от жените от ромския етнос, брокатът е винаги актуален, предпочитани са едри къдрици и това е тяхната запазена марка, независеща от модни тенденции.

"Има момичета, които съобразяват прическата с тоалета, но има и такива, които нямат визия", каза фризьорката. По думите й има абитуриенти, които следват някакъв модел от интернет или мода, наложена от известна личност, без да помислят дали ще им подхождат.

На въпрос какъв съвет би дала на младите момичета в избора на цвят и прическа за празничния повод или в ежедневието, тя бе категорична, че колкото е по-семпло и естествено, толкова е по-красиво.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
6363 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини