Жена откри „нокът от динозавър“ в градината си

  • 02 април 2023 19:06

  • 2302
  • 0
Жена откри „нокът от динозавър“ в градината си
© Twitter
Слушай новината Слушай новината

Мистериозни нокти оставиха експертите в недоумение, след като се появиха в градината на жена от Уелс, пише Sky News, цитирано от "Дарик".

Лора Муркрофт каза, че "моментално си помислила, че е от динозавър", когато тя и съпругът ѝ открили останките.

„Аз и съпругът ми току-що се бяхме върнали от разходка и той го забеляза на тревата. Изглеждаше праисторически – люспест нокът, подобен на гущер. Ние сме големи фенове на „Джурасик парк“, така че веднага си помислихме, че е от динозавър", разказа дамата.

Споделяйки снимка онлайн, Лора накара местните жители да се замислят и да предполагат.

Някои казаха, че е крак на птица, но други подозираха някакво влечуго, алигатор или костенурка. Някои дори се пошегуваха, че е от филмовото чудовище, видяно в Гремлини от 1984 г.

Търсейки по-информирано мнение, Муркрофт се обърнала към зоопарка в Честър и близкия ветеринарен лекар. И двамата казали, че нокътят е от птица, но дори те не могли да се споразумеят за вида.

„Единият каза, че е като от фазан, а другият - като от пуйка, така че все още нямаме конкретен отговор“, каза Лора.

„И ако идва от домашни птици или някакъв вид дивеч, какво се е случило с останалата част от животното и как нокътят се е озовал там, където е?", пита се Лора.

„Най-много ми харесва нашето предположение за велоцираптор. Не мислехме, че нещо подобно ще привлече вниманието на всички", добави тя.

Учени откриха над 250 фосилизирани яйца на титанозаври, обитавали Индия

По ирония на съдбата предположението на Лора може да е по-близо до истината, отколкото тя осъзнава.

Съвременните птици произлизат от тероподите - група, която включва грабливи птици и тиранозавър рекс, според Scientific American.

Архат Абжанов, биолог от Харвардския университет, заяви: "Първите птици са били почти идентични с късния ембрион от велоцираптори."

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
2302 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини